Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Gezonde darmen en je fit voelen
  Rate this post

  De darmen worden ook wel je ‘tweede hersenen’ genoemd. Ze ontvangen veel informatie van de hersenen en geven het weer terug. De darmen en de hersenen staan continu met elkaar in verbinding. Om je fit en vitaal te voelen, is het daarom goed te kijken naar de gezondheid van je darmen.

  Er zijn veel factoren waardoor je darmen het moeilijk kunnen hebben. Denk alleen al aan stress (kan je darmbacteriën binnen 24 uur ontregelen), alcoholgebruik, voedselallergieën of geen dagelijkse ontlasting. Een goede ­stoelgang is een basisvoorwaarde voor een goede gezondheid.
  Door gevarieerd te eten, krijg je de juiste ­vezels binnen die goed zijn voor je darmen. Vezels zitten in koolhydraten. We hebben het dan over de complexe koolhydraten, waaronder groenten, peulvruchten, havermout, noten en zaden. In de darmen vindt een groot deel van de spijsvertering plaats. Gezond eten, goed kauwen en genoeg drinken bevorderen een goede spijsvertering. Maar hoe pas je dit in de praktijk toe?
  Met de Puur Gezond-methode, waar Evelien Engelage mee werkt, krijg je alle gezonde voedingsstoffen binnen. Stap voor stap gaan we werken naar een gezonde leefstijl, zodat jij je fit voelt. Lekker en gezond eten is het maken van de juiste keuzes en Evelien kan je daarbij ondersteunen. In de consulten wordt ook dieper ingegaan op stress, beweging en vocht; alle drie even belangrijk voor gezonde darmen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply