Rate this post
 • Een gezonde houding vroegtijdig aanleren
  Rate this post

  Als je kind mag kiezen tussen buitenspelen of een spelletje doen op de iPad, dan wint vaak de iPad. Kinderen hangen steeds vaker in een onnatuurlijke houding op de bank en ontwikkelen een zwak rugsysteem door een gebrek aan lichaamsbeweging. Steeds meer kinderen kampen hierdoor met rug-, nek- en schouderklachten en dat is een zorgwekkende ontwikkeling.

  Door een slechte zithouding lopen kinderen het risico
  om op latere leeftijd een vervorming van de wervels en de tussenwervelschijven te ontwikkelen. Het is daarom cruciaal om je kind zo vroeg mogelijk de juiste houding aan te leren én reeds bestaande klachten te laten behandelen. Wij kunnen hierbij helpen. Als je tijdig ingrijpt, kan het lichaam van je kind goed bijgestuurd worden, zonder dat daar later een kostbare operatie aan te pas moet komen, zoals bij scoliose en hernia’s.

  Het lichaam als geheel
  Wij richten ons op de niet-operatieve behandeling van orthopedische aandoeningen. Je kind kan zonder wachttijd bij ons terecht. Tijdens het eerste consult nemen we ruim de tijd om jouw kind op zijn gemak te stellen, het hele lichaam van top tot teen te bekijken en de klachten te
  analyseren. Wij zoeken naar de samenhang tussen klachten, bewegingspatroon en lichaamshouding. Met de formetric scan kunnen we een opname van de rug maken zonder dat daar röntgenstralen bij gebruikt worden, wat deze scan extra veilig maakt. Je kunt voor je kind een afspraak maken op verwijzing door een huis- of jeugdarts of een andere medisch specialist.

  Hulpmiddelen en preventie
  Soms is het nodig dat je kind een bepaald hulpmiddel nodig heeft om de houding te verbeteren, zoals steun­zolen. Wij meten deze aan, houden nauwlettend in de gaten of het hulpmiddel het gewenste resultaat geeft en passen waar nodig de behandeling. Maar wat zeker ook belangrijk is, is je kind leren de juiste zithouding aan te nemen. Wij kunnen hierbij adviseren.

  Meer kennis nodig
  Er is een gebrek aan kennis op het gebied van kinderen, beweging en de toename van gebruik van smartphones,
  tablets en computers. Wel komen er wereldwijd steeds meer initiatieven om deze kennis te verbeteren. Ook wij werken vooruitstrevend samen met hoogleraren uit verschillende disciplines op (inter)nationale universiteiten en hogescholen. Concreet houdt dit in dat we gebruik maken van de nieuwste onderzoeksmethoden en hulp­middelen en we continu proberen op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen op dit gebied.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply