Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Gezonde keuzes maken in de winter? Zo doe je dat!

  De donkerste tijd van het jaar nodigt uit om het thuis gezellig te maken met kaarsjes. Je kruipt lekker met een dekentje op de bank en maakt het je comfortabel met een kerstfilm en een blokje kaas of een beker warme chocolademelk. Met een toef slagroom natuurlijk, want wat heeft het anders voor zin?

  Ook de supermarkten zijn in deze tijd volledig gericht op gezelligheid en comfort. De schappen puilen uit met lekkere luxe hapjes en maaltijden. Deze zijn volledig gericht op gemak, want je hoeft ze hoogstens op te warmen. Door de dikke, warme kleren die je draagt valt het niemand op dat je buikje langzaam groeit, maar toch is het niet de meest handige keuze!

  Groene bladgroenten
  Hoewel je misschien geneigd bent om te vallen voor al het lekkers dat de supermarkt te bieden heeft deze tijd van het jaar, zijn er ook meer dan genoeg gezonde opties beschikbaar. In de winter zijn er bijvoorbeeld allerlei lekkere groenten verkrijgbaar, waar je de heerlijkste gerechten mee kunt maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van boerenkool? Deze groene bladgroente is namelijk de allergezondste in zijn soort! Je kunt er een lekker stamppot mee maken, maar ook in een frittata of door de pasta is het heerlijk. Met alle groenten die beschikbaar zijn maak je in een handomdraai de lekkerste gezonde gerechten.

  Opwarmen met thee
  Ook naar buiten gaan is misschien niet altijd even aantrekkelijk wanneer de kale bomen krom staan in een heftige herfststorm of als de temperatuur tot onder nul zakt, maar gezond is het wel! Pak je lekker in, trek je warmste laarzen aan en geniet van al het moois dat deze tijd van het jaar te bieden heeft. Je lichaam krijgt er namelijk een flinke boost van. En als je na een middag buiten in een café neerploft om op te warmen, kijk dan eens verder dan de warme chocolademelk. Ook een heerlijke ‘spicy’ kruidenthee is namelijk perfect om mee op te warmen. Met een paar kleine aanpassingen in je gewoonten, zul je zien dat het ook in de winter gemakkelijk is om op gewicht te blijven!

  Liefde voor gezondheid
  Ben je op zoek naar goede en professionele begeleiding bij het behouden of behalen van een gezond gewicht? Kun je nog wel wat persoonlijke tips en adviezen gebruiken over het maken van de juiste keuzes op het gebied van bewegen, voeding en leefstijl? Dan ben je bij gewichtsconsulent Miranda Slagter-Zwier van A Love 4 Health aan het juiste adres! Miranda helpt je graag om jouw liefde voor je gezondheid te vinden.

  Wintergroen(ten)
  Val jij gemakkelijker voor al het lekkers dat de supermarkt te bieden heeft in deze tijd van het jaar? Stap dan eens uit je comfort zone en zet de volgende wintergroenten op je boodschappenlijstje:
  – boerenkool
  – spruitjes
  – wortels
  – pastinaak
  – groene kool (savooiekool)
  – koolraap
  – rode kool
  – radijs

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply