Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een gezonde mond, een mooie mond
  Rate this post

  Waarom is een bezoek aan een mondhygienist belangrijk? Uw mond is uw visitekaartje. Als Mondhygiënisten Borne vinden wij een gezonde mond belangrijk. Voor uw gezondheid en uw zelfvertrouwen. Zodat u breeduit kunt lachen en geen ‘slechte’ adem hebt. Een bezoek aan een mond­hygiënist is niet alleen voor preventie; we zijn ook gespecialiseerd in cliënten met gezondheidsklachten. Van cliënten met ontstoken tandvlees – dat komt regelmatig voor – tot cliënten met diabetes en/of hartklachten. Daarover informeren wij u graag persoonlijk.

  Heb ik tandplak op mijn tanden?
  Tandplak is bijna niet te vermijden: het is een combinatie van speeksel, bacteriën en eventuele etensresten. Als tandplak hard wordt, ontstaat tandsteen. Ook dat kunnen wij verwijderen. Misschien heeft u beginnende ver­kleuring op uw tanden die wij, doordat wij tijd uit­trekken voor een behandeling, optimaal kunnen verwijderen. Door het reinigen van de mond kunnen we teruggetrokken / ontstoken tandvlees, maar ook cariës (gaatjes) en een slechte adem voorkomen. Na het reinigen wordt het gebit gepolijst. En dat voelt niet alleen fris, het ziet er ook nog eens mooi uit.

  Hoe merk ik dat mijn tandvlees ontstoken is?
  Uw tandvlees kan rood, gezwollen en/of pijnlijk zijn. Misschien bloedt het tijdens het poetsen. Soms is het tandvlees ontstoken, maar de ontsteking kan ook ‘slechts’ plaatsvinden tussen twee tanden of kiezen. Ontstoken tandvlees kan samen gaan met een vieze smaak of een slechte adem, maar doet zelden pijn. Het is wel belangrijk om er iets aan te doen: het kan zonder dat u het merkt leiden tot schade aan uw gebit en zelfs tot het verlies van tanden en kiezen. Wij kunnen u helpen en adviezen geven. U raadt het al: goed poetsen, tandenstokers, ragers en flossdraad gebruiken!

  Is een doorverwijzing van de tandarts nodig?
  Nee, dat is niet nodig. U kunt zelf ook, zonder verwijzing, contact met ons opnemen. Wij hebben vanzelfsprekend wel contacten met andere tandartsen en regelmatig verwijzen ze een cliënt inderdaad naar ons door. Dat is overigens wederzijds!

  Wordt een behandeling vergoed?
  Tot 18 jaar in ieder geval 100%! Als u een (aanvullende) tandartsverzekering heeft, worden de kosten voor de mondhygiënist voor een groot deel of zelfs helemaal vergoed. Daarvoor moeten mondhygiënisten wel afspraken hebben gemaakt met de zorgverzekeraars. En dat hebben wij! Kinderen tot 18 jaar krijgen de be­handeling volledig vergoed. En deze op een na laatste
  zin is eigenlijk wel belangrijk!

  Waarom zou ik voor jullie praktijk kiezen?
  O, dat is een lastige vraag als je toch bescheiden wilt blijven. Allereerst zijn wij allemaal gekwalificeerde mond­hygiënisten. Wij verrichten dan ook de hele behandeling. De sfeer binnen onze praktijk is goed. De omgeving is niet kil, maar vanzelfsprekend wel hygiënisch. Binnen onze praktijk Mondhygiënisten Borne ondersteunen wij onze cliënten, van jong tot oud, met het verkrijgen en behouden van een gezond gebit. Wij kennen onze cliënten en/of leren onze cliënten kennen. Voor ons is dat een pre. Veel van onze bezoekers komen uit Borne, maar ook van ver daar buiten. En daar zijn we stiekem wel een beetje trots op.

  Hoe kan ik een afspraak maken?
  U kunt een afspraak maken door ons te bellen of u kunt ons mailen. Na een eerste bezoek kunt u via onze website www.mondhygienistenborne.nl ook zelf een afspraak inplannen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply