Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Gezonde voeding van belang bij zwangerschap(swens)
  Rate this post

  Als je zwanger bent, is het belangrijk om gezond te leven, zowel voor jou als voor je ongeboren kindje. Immers: de baby groeit in jouw lijf. Gezonde en uitgebalanceerde voeding zijn hierbij van belang, evenals beweging. Daarmee zorg je ervoor dat je ongeboren kindje zich goed ontwikkelt. Maar hoe doe je dat? Wat mag je nog wel eten en wat liever niet? Hoeveel moet je eten? En mag je nog wel sporten en zo ja: welke sport is dan geschikt? 

  Foliumzuur slikken voor en tijdens de zwangerschap is vaak wel bekend, evenals dat je sommige voedingsmiddelen (zoals gerookte vis, gerechten met rauwe eieren en alcohol) beter even kunt laten staan tijdens je zwangerschap. Maar er zijn meer factoren van invloed op een gezonde zwangerschap. Denk aan beweging, de hormoonhuishouding, de rol van overgewicht, ondergewicht en eetstoornissen en de invloed van chronische ziekten. Maar vergeet ook de rol van je partner niet!

  Dit alles speelt echter ook een grote rol als je zwanger wilt worden. De kans op zwangerschap is het grootst wanneer lichaam en geest in optimale conditie zijn: wat eet en drink je, rook je, gebruik je drugs, sport je (niet), heb je veel stress enzovoort. Door gezond te leven kun je de kans om op een natuurlijke manier zwanger te worden vergroten. Kleine aanpassingen in leefstijl hebben vaak al een groot effect.

  Wil je zwanger worden of ben je al zwanger en wil je weten of jouw voedingspatroon, gewicht en leefstijl in orde zijn? Marianne Bom van ZóGezond Gewichtsconsulente is gespecia-liseerd in gezond zwanger worden of zijn, en kan jou hierbij helpen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply