Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Gezonde voeding, gezonde basis!
  Rate this post

  Jong geleerd is oud gedaan; al helemaal als het gaat om een gezonde levensstijl. Als kinderen al op jonge leeftijd verantwoord eten en genoeg bewegen, dan is het voor hen een stuk gemakkelijker om die levensstijl ook op latere leeftijd te behouden. Dat is waardevol in een tijd waar ruim de helft van de volwassenen en 12% van de kinderen kampt met overgewicht en kinderen steeds meer binnen blijven.

  In Zoetermeer doen verschillende instanties hun best om een gezonde omgeving te creëren en te stimuleren. Zo zetten diverse scholen, kinderopvangorganisaties, huisartsen, diëtisten en sportverenigingen zich in om gezond eten, leven en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken.

  Gezonde basis
  De Drie Ballonnen Kinderopvang zet zich al 25 jaar in voor een gezonde levensstijl. De pedagogisch medewerkers zetten dagelijks gezond eten op tafel en bieden gezonde snacks aan als tussendoortje. Soms zijn dat andere producten dan ze thuis gewend zijn, maar de kinderen zijn daar snel aan gewend. En er wordt natuurlijk volop buiten gespeeld. Bij natuur-BSO (buitenschoolse opvang) locaties De Weidemolen en De Speelboerderij is het zelfs de bedoeling dat kinderen onder begeleiding zoveel mogelijk buiten zijn en het buitenleven ontdekken, zich ontwikkelen en buiten met elkaar plezier beleven. In de natuur kunnen kinderen zich onbeperkt ontwikkelen en bijvoorbeeld leren hun eigen voedsel te kweken. Om die reden krijgen alle kinderen bij De Weidemolen een eigen moestuin. Ze leren over de seizoenen en over verschillende eetbare gewassen, en ze leren dat zij verantwoordelijk zijn voor hun tuin, zodat zij uiteindelijk hun eigen voedsel kunnen oogsten.

  Gezonde voeding
  Bij BSO De Vuurtoren van De Drie Ballonnen wordt bewust gewerkt met gezonde voeding. Deze locatie beschikt ­namelijk over een kooklokaal waar kinderen leren koken. Ze leren daarbij bewuste keuzes te maken voor ingrediënten, onder andere door ingrediënten uit de eigen moestuin te gebruiken. Want wat is leuker dan zelfgekweekte groentes in je zelfgemaakte gerecht te proeven?

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply