Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Gezonde voeding voor jouw kind
  Rate this post

  Als je je kind goed wilt laten opgroeien, let je natuurlijk ook op wat je kind aan -voeding binnenkrijgt. Maar welke keuzes maak je daarin? Dat is nog helemaal niet zo gemakkelijk.

  Om overgewicht en ziektes te helpen voorkomen, is het belangrijk dat je kind zich bewust wordt van wat hij eet en drinkt. Help hem daarbij, en maak bijvoorbeeld duidelijk dat er in frisdranken en blikjes energydrink wel heel veel suiker zit, waar je kind van gaat stuiteren. Aanmaaklimonade is beter. Zelf ben ik heel enthousiast over Drink in the Box, een herbruikbaar drinkpakje dat je kunt vullen met water en verse vruchten of iets anders. Veel gezonder, en nog goedkoper ook dan steeds weer nieuwe pakjes kopen.

  Je hoeft je kind trouwens echt niet alles waar suiker aan toegevoegd is te verbieden. Dat doe ik bij mijn eigen kinderen ook niet. Ze mogen best af en toe snoepen. Maar geef ze ook gezondere alternatieven. Bij mij thuis staat een fruitschaal op tafel waar mijn kinderen onbeperkt van kunnen eten.

  Voor een gezonde leefstijl is niet alleen voeding belangrijk, maar ook een goede balans tussen beweging en ontspanning. Daarvoor zijn er allerlei mogelijkheden. Je zou bijvoorbeeld yoga-oefeningen kunnen doen met je kind.

  Wil je meer adviezen en tips over wat goed is voor je kind? Als kindervoedingsadviseur kan ik helpen bij een verantwoorde leefstijl voor jou én je kind!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply