Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Wat gezondere voeding kan doen tegen stress

  Veel mensen ervaren stress in hun leven. Chronische stress is een enorme aanslag op je humeur, je weerstand en je gewicht, en stress kan je erg belemmeren in je dagelijks leven.

  Chronische stress kan komen door het omhoog proberen te houden van te veel ballen, een te volle agenda of door een gebrek aan een goede balans tussen werk en privé. Maar chronische stress kan ook komen door een tekort aan belangrijke voedingsstoffen, door een schommelende suikerspiegel, door een niet goed werkende lever en darmen, door slechte nachtrust of door te weinig beweging.

  Bij chronische stress is het niet alleen zaak om meer te ontspannen, meer te bewegen en een betere nachtrust te hebben, maar het is ook belangrijk om gezonder en gevarieerder te eten. 

  Laat de kant-en-klaarmaaltijden en de pakjes en zakjes staan, want deze zitten bomvol suiker. Maak je maaltijden zelf. Eet veel meer groente en voldoende fruit. Vervang bij de lunch de boterham eens door een heerlijke salade. Neem minder zoetigheid (en probeer zo min mogelijk suiker te gebruiken) en lees goed de etiketten om te controleren hoeveel suiker er in een product zit. Eet volkorenproducten, zoals volkorenbrood en volkorenpasta. 

  Dit alles draagt bij aan een gezondere darm- en leverfunctie, aan minder schommelingen in je suikerspiegel en dus weer aan een betere opname van voedingsstoffen en uiteindelijk aan het verminderen van stress. 

  Wil je weten hoe je het kunt aanpakken om gezonder en gevarieerder te eten, dan staat Antoinette Aris voor je klaar om je te begeleiden en te coachen. 

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply