Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Gezondheidsvoordelen van yoga
  Rate this post

  Yoga is een sport die door steeds meer mensen wordt ontdekt vanwege de ­positieve effecten op de gezondheid. Maar veel mensen denken dat ze niet lenig genoeg zijn of te oud.

  Voor yoga hoef je niet flexibel te zijn. Door de oefeningen op de juiste manier uit te voeren, word je vanzelf flexibeler. En je bent nooit te oud om flexibeler te worden. Ook steeds meer mannen vinden de weg naar de yogamat. ­Hieronder een aantal van deze positieve effecten.
  Door het oprekken van spieren wordt melkzuur afgevoerd, dat ontstaat bij inspanning. Door deze afvoer vermindert stijfheid en spierpijn.
  Wanneer je regelmatig yoga beoefent, creëer je ruimte voor de gewrichten, zodat deze meer flexibel kunnen worden.
  Ook zorgen tal van houdingen ervoor dat je kracht opbouwt in je spieren, zoals armen, benen, buik en rug.
  Yoga onderscheidt zich van gewoon rekken door de ademhaling een actieve rol te laten spelen. Tijdens yoga wordt er diep en traag geademd. Hierdoor wordt de longcapaciteit vergroot. Het hart heeft een rustig ritme, waardoor je lichaam kan ontspannen.
  Yoga is in wezen ook een vorm van meditatie en kan daardoor rust in het hoofd creëren. Ook zijn er vormen van yoga waarin er tijd wordt ingeruimd voor zittende meditatie. Er is voor iedereen wel een vorm van yoga te vinden.
  Bij Yoga bij Danielle kun je terecht voor hatha yoga, critical alignment, speciale lessen voor nek, schouders en rug, zwangerschapsyoga en mindfulness yoga, en vanaf maart ook yin yoga.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply