Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (5 stemmen)
 • ‘Ik ging te lang over mijn grenzen heen en kreeg een burn-out’
  4/4 - (5 stemmen)

  Elke ochtend ging ik via de veerboot naar mijn werk. Ook vandaag had ik haast, want te laat op mijn werk komen was ondenkbaar. Toen ik bij de veerboot aankwam, gingen de slagbomen net dicht. Zonder me te bedenken, ging ik onder de slagbomen door; ik had er alles voor over om op tijd op mijn werk te komen! Ik verloor mijn evenwicht en viel. Op dat moment brak er iets in mij en ik barstte in tranen uit. Ik keerde om, ging direct naar huis en stortte volledig in. Het was een keerpunt in mijn leven.

  Ik was veel te lang over mijn grenzen gegaan en ik had het zelf niet eens door. Ik deed altijd zó mijn best op mijn werk en nooit kreeg ik een complimentje van mijn leidinggevende. Wél kreeg ik altijd te horen wat er misging. Ze zagen niet dat ik ontzettend mijn best deed en ik voelde me niet gehoord en serieus genomen. Ik werd steeds cynischer richting mijn werkgever…

  Mijn werkgever bood me de hulp aan van een lifecoach. Dat wilde ik niet, want ik kon het heus zelf wel. Hoe kon een lifecoach mij nou helpen bij een overload aan werk? Bij het onderhouden van het huishouden en mijn sociale leven? Ik was zeer sceptisch en sloeg het aanbod van mijn werkgever resoluut af.

  Uiteindelijk moest aan mezelf toegeven dat ik het niet alleen kon. Ik was doodop, piekerde veel, kon niet slapen en voelde veel woede richting mijn werkgever. Er moest iets gebeuren! Niet veel later had ik mijn eerste sessie bij een lifecoach. Onder begeleiding van de lifecoach leerde ik naar mezelf luisteren. Ik leerde welke irrationele gedachten ik had en welke overtuigingen mij belemmerden om goed voor mezelf te zorgen. Door de scherpe vragen van de lifecoach leerde ik hoe ik mijn grenzen kon bewaken en hoe ik mijn kwaliteiten en uitdagingen met elkaar kon verbinden. ­Doordat de lifecoach mij een spiegel voorhield, kon ik vanuit mijn eigen verantwoordelijkheid actief werken aan mij herstel.

  Inmiddels zijn we 13 jaar verder en ben ik zelf gediplomeerd lifecoach en begeleid ik mensen die vast (dreigen te) lopen. Wil je weten wat coaching voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met mij op voor een kosteloos kennismakingsgesprek.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply