Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Ik ging stuk door het gebrek aan nachtrust
  Rate this post

  Na een goede zwangerschap en een redelijke bevalling, zijn wij trotse ouders van een prachtig kindje: Lotte. Net als iedere ouder, denk ik, leef je op een roze wolk de eerste weken. Na een week of 4 vonden wij dat Lotte heel veel huilde ’s nachts. Maar ja, het is ons eerste kindje, dus referenties hadden we niet.

  Ik appte een paar collega’s en wat vriendinnen die al langer moeder zijn, met de vraag wat hun ervaringen hiermee waren. Ze zeiden allemaal dat hun kindje na een week of 4 al wel doorsliep tot 6 uren achter elkaar! Aangezien Lotte ongeveer per 2 uren huilde, wisten wij dat er ‘iets’ aan de hand was. Mijn vriendin vroeg of ze ook een ‘opgezet’ buikje had. Ja. Dat had ze. ‘Misschien moet je dan eens naar een osteopaat gaan’ zei mijn vriendin. ‘Die kan je daar goed bij helpen.’ Ja, ja, dacht ik. Ik zoek eerst wel even op het internet, want ik heb niet zoveel met dat ‘soort’ oplossingen.

  Maar van internet werd ik niet veel wijzer. Sterker nog: ik kreeg allerlei informatie over de meest ernstige ziektebeelden. Ik heb de huisarts gebeld en het verhaal voorgelegd. ‘Tja mevrouw, de ene baby huilt wat meer dan de ander. Dat is heel normaal’, zei hij. Ja, dat is makkelijk! Ondertussen moesten mijn man en ik minimaal per 2 uren naar Lotte toe. En ik vind niets erger dan dat mijn kind in tranen is, terwijl je je machteloos voelt. Ik ben toch immers haar moeder, en het is mijn plicht om haar te beschermen en te helpen!

  Ik dacht terug aan wat mijn vriendin had verteld. Ik weer achter de computer, op internet rondneuzen, op zoek naar informatie over osteopathie. Ik had er al vaker over gehoord, maar misschien dacht ik, net als elke andere leek op het gebied van osteopathie, dat het allemaal zweverige activiteiten waren. Niets is minder waar.

  In het begingesprek zei de osteopaat tegen ons dat het misschien net lijkt of hij niets doet en alleen ergens op drukt, maar dat is niet zo. Het helpt! Na het eerste bezoek zag ik al veranderingen.

  De osteopaat heeft ons ook tips meegegeven voor thuis, bijvoorbeeld waar mijn vrouw moest masseren als wij zagen dat ons kind een opgezet buikje had. Masseren stimuleerde namelijk de darmen, waardoor het meer lucht liet en daardoor rustiger was!

  We zijn drie keer bij de osteopaat langsgeweest, en de consulten werden voor een deel vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Osteopathie is zeker een uitkomst en absoluut niet iets zweverigs. Ik zeg: doen!

  Over Osteopathie Zaanstad
  Mensen met pijnlijke of stijve ledematen, ­migraine, een whiplash, rug-, maag- en darmklachten, ­incontinentieproblemen, menstruatiestoornissen, vermoeidheidsklachten en ga zo maar door: osteopaten Marc Nieuwenhuizen en Saskia Breinburg behandelen een breed scala aan lichamelijke klachten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply