Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Glad de zomer in
  Rate this post

  Niet meer ontharen. Iedere dag zorgeloos de deur uitstappen. Genieten van de zon in je bikini zonder je druk te maken om haargroei. Het klinkt als een droom voor iedere vrouw. Er wordt al jaren gezocht naar de mogelijkheid om ongewenste haargroei tegen te gaan of van ongewenste haargroei af te komen. Intense Pulsed Light (IPL) is de nieuwe manier van definitief ontharen.

  Ervaar het gemak en plezier van het resultaat van deze ontharingstechniek. De behandeling vindt plaats met een minimum aan pijn, ongemak of bijwerkingen. Voor veel vrouwen is het een aantrekkelijke gedachte dat de haargroei permanent verwijderd zal zijn. Maar hoe ziet een IPL-behandeling er precies uit?

  IPL
  Een IPL-behandeling maakt het mogelijk haargroei permanent te verwijderen op een betrouwbare, veilige en effectieve manier. Bij IPL wordt het gehele gewenste gebied behandeld in een vrij korte tijd. Alle lichaamszones zoals het gezicht, armen, bikinilijn, benen, nek en rug komen in aanmerking voor een behandeling. Door middel van een lichtstraal wordt de haargroei beïnvloed. Het pigment in de huid- en haarcellen absorbeert deze lichtstraal. De energie van de straal wordt nu omgezet in warmte. Er kan nu in het betreffende haarzakje geen nieuwe haar meer worden gevormd. Maar liefst honderden haarzakjes kunnen worden bereikt per behandeling. Het resultaat? Nooit meer dagelijks scheren of waxen!

  Aantal behandelingen
  Hoeveel behandelingen zijn er nodig? Uit onderzoek blijkt dat mensen die geschikt zijn voor IPL-behandelingen met gemiddeld 8 behandelingen ongeveer 60-90% vermindering van de totale haargroei in het gezicht en op het lichaam kunnen bereiken. Tussen deze 8 behandelingen zitten meerdere tussenpauzes voor een optimaal resultaat. Bij het gezicht gaat het om 4 tot 8 weken, en voor het lichaam gaat het om pauzes van 8 tot 12 weken. Het aantal behandelingen die je nodig hebt is afhankelijk van de hoeveelheid haren in de groeifase.

  Elektrische epilatie
  Niet iedereen komt in aanmerking voor IPL-behandelingen. In dit geval kan elektrische epilatie een goed alternatief zijn. Een naaldje wordt langs de haar in de haarschacht geschoven. Door middel van dit naaldje wordt de haar­wortel in ongeveer 12 seconden vernietigd. Daarnaast kan een elektrische epilatie en IPL als combinatie ook erg effectief zijn. Bij elektrische epilatie kunnen ook lichte haren behandeld worden, in tegenstelling tot een IPL-behandeling. Heb je bijvoorbeeld last van veel blonde donshaartjes? Dan kan elektrische epilatie een beter resultaat opleveren dan een IPL-behandeling.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply