Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Goed geregeld uit elkaar
  Rate this post

  Als jullie besluiten om te gaan scheiden, dan moet er een hoop geregeld worden. Afspraken over de verdeling van het vermogen, het ouderschap, de vaststelling van de kinderalimentatie en partneralimentatie en de verdeling van het pensioen. Duizelt het je al?

  Nadat jullie besloten hebben om te gaan scheiden, is het verstandig om alles goed te regelen. Zo kunnen jullie je richten op het verwerken van de scheiding en de blik op een individuele toekomst richten. Om alle zaken tijdens een scheiding goed te regelen, kún je een afspraak maken met een standaard mediator. Vaak richt hij of zij zich op het communicatieve traject tussen (ex-)partners en hebben zij beperktere kennis van de inhoudelijke zaken, zoals vermogen, alimentatie en pensioen. Raasveld Bennis wil jullie een totaalpakket bieden, waarin we uitgaan van de vraag ‘ Wat hebben jullie beiden nodig om een goede nieuwe start te maken?’ We hebben een grote hoeveelheid kennis in huis, waarmee we jullie op alle noodzakelijke gebieden kunnen begeleiden en adviseren. We bieden maatwerk en denken graag creatief mee, zodat jullie nieuwe, individuele toekomst precies wordt zoals jullie het wensen.

  Wat heb je nodig?
  Berry van Zuidam: ‘Als mediator en financieel planner focus ik mij niet zozeer op de vraag ‘waar heb je recht op?’, maar op ‘wat heb je nodig?’. Het lijkt een klein verschil, maar in de praktijk is dit verschil juist ontzettend groot. Ik vind het belangrijk dat jullie niet teveel naar de afspraken uit het verleden kijken, maar meer naar de toekomst. Als je goed hebt nagedacht over je eigen belangen en behoeften, kun je vervolgens betere afspraken maken. Het is makkelijk om iets weg te geven wat je toch niet nodig hebt en daarvoor iets terug te krijgen wat de ander niet nodig heeft.’

  Ouderschap na de scheiding
  ‘Naast de financiële en praktische zaken, begeleiden we jullie bij het ouderschap ná de scheiding. Er kunnen na een scheiding allerlei situaties ontstaan waarbij je wel wat tips en adviezen kunt gebruiken. Bijvoorbeeld bij een verandering in het inkomen of als er een nieuwe partner in je leven komt. Dit zijn onderwerpen die we vaak bespreken tijdens onze afspraken. En dat is heel begrijpelijk, want ze kunnen grote impact op het nieuwe leven hebben’, aldus Berry.

  Communiceren kun je leren
  ‘Vrijwel alles valt of staat met communicatie. Als jullie huwelijk is gestrand, omdat jullie slecht met elkaar konden communiceren, dan verandert dat meestal niet na de scheiding. Het is dan van belang om aan dit onderwerp  extra aandacht te besteden, vooral vanwege jullie kinderen. Wij coachen jullie om meer begrip voor elkaars situatie te krijgen en je te verdiepen in de visie van de ander.
  Jullie zijn als partners weliswaar gestopt met werken aan een betere communicatie, maar als ouders moeten jullie toch samen de toekomst in. We helpen jullie om problemen op het communicatieve vlak weg te nemen’, licht Berry toe.

  Kinderen staan voorop
  Berry benadrukt: ‘Tijdens een scheiding zijn kinderen het allerbelangrijkste: zij hebben er niet voor gekozen en het is van het grootste belang dat zij gezien worden en goed worden begeleid in en na de verwarrende scheidingsperiode. Afhankelijk van wat jullie als ouders willen, betrekken wij de kinderen ook in het proces. Uiteraard niet door ze te belasten met volwassen zaken, maar door een luisterend oor te bieden en hun vragen te beantwoorden. Mijn twee collega’s zijn gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen tijdens en na een scheiding. Uiteindelijk willen we dat mensen en hun kinderen een fijn leven hebben, hoe dan ook, en daar doen we als bedrijf alles voor!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply