Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
  • Goed reinigen van groot belang

    Je kinderen worden groter en ouder, en staan op het punt om make-up te gaan gebruiken. Leer ze al op jonge leeftijd hoe belangrijk het is om ’s avonds je huid schoon te maken, en alle make-up te verwijderen. Wellicht is het leuk om hiervoor een moeder-kind-momentje van je te maken, en samen met je kind de badkamer in te duiken!

    Wist je dat de kans groot is dat je, ondanks het dagelijks wassen van je gezicht, rondloopt met een vieze gezichtshuid? Uit onderzoek is gebleken dat de meeste mensen slechts 20 seconden de tijd nemen om hun gezicht te wassen. Slechts een aantal seconden reinigen met water is niet voldoende om je gezichtshuid goed schoon te krijgen, zeker niet nu we leven in een tijd waarin de lucht vervuild is, en veel cosmetica wordt gebruikt. Het gevolg: overtollig talg, UV-filters, resten make-up en vuil blijven op de huid zitten. Dit kan onzuiverheden en verstoppingen veroorzaken. Het is dus niet genoeg om alleen je gezicht met water te wassen; je huid heeft meer reiniging nodig.

    Omdat een grondige gezichtsreiniging van groot belang is, hanteert Dermalogica een dubbele reiniging. Hierbij zorgt de eerste reiniging voor het verwijderen van oppervlakkig vuil van de huid (zoals overtollig talg en make-up). De tweede reiniging zorgt voor het verwijderen van overige vuilresten en conditioneert de huid.Het beste gebruik je voor de eerste reiniging een cleanser op oliebasis. Het gezegde ‘soort zoekt soort’ is namelijk van toepassing. Een cleanser op oliebasis reinigt alleen het vuil dat in olie oplosbaar is (zoals UV-filters en foundation) en een cleanser op waterbasis reinigt alleen het vuil dat in water oplosbaar is.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply