Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Goed scheiden kan echt
  Rate this post

  ‘Waar spelen de kinderen na de scheiding?’ is een vraag die als eerste opkomt bij ouders als er gesproken wordt over een scheiding. Waarom wordt daar door de professionals dan zo weinig op ingezet? Je kinderen zijn het belangrijkste binnen een huwelijk. Het klinkt dan ook niet raar als zij ook het meest belangrijk zijn als een huwelijk eindigt.

  Sinds 2009 is het opstellen van een ouderschapsplan verplicht. In dit ouderschapsplan worden de afspraken ­beschreven die jullie samen gemaakt hebben. Deze afspraken gaan over de verzorging en opvoeding van jullie kinderen. 2Divorce Heerenveen / Leeuwarden / Sneek e.o. geeft kinderen ook een stem met toestemming van hun ouders. Op die manier is het ouderschapsplan nog meer een plan van het volledige gezin.

  Kinderen krijgen veel mee
  Als het ouderschapsplan volledig is opgesteld, is de vraag over waar zij na jullie scheiding spelen beantwoord. Maar laten we nog een stapje verder gaan. Want eerlijk is eerlijk: kinderen krijgen veel meer mee dan dat we denken, hoe jong ze ook zijn. Kinderen pikken de spanningen tussen hun ouders feilloos op. Dit merken ouders vaak niet, doordat zij zelf ook in een moeilijke periode zitten. Er wordt toch ruzie gemaakt waar de kinderen bij aanwezig zijn, waarin dingen gezegd worden over de andere ouder die de kinderen kunnen raken.

  De gevolgen
  Een scheiding kan gevolgen hebben voor kinderen die nog lang na hun volwassenheid merkbaar zijn. Jonge kinderen kunnen een ontwikkelingsachterstand oplopen. Doordat zij emotioneel zo druk zijn met de scheiding van hun ouders, is er geen ruimte in hun hoofd over om bezig te zijn met hun eigen ontwikkeling.
  Kinderen kunnen rusteloos worden, angsten ontwikkelen en aan zichzelf gaan twijfelen. Zijn ze wel in staat om zelf een relatie te onderhouden? Het is dan ook niet voor niks dat SIRE en Villa Pinedo, net als ik, hier veel aandacht aan besteden.

  Mijn naam is Doede Keuning en ik ben ­scheidingsbemiddelaar. Ik regel niet alleen de volledige scheiding, ik begeleid het scheidingsproces in zijn volledigheid. De tranen en de ­boosheid horen bij dat proces.

  Werkproces
  2Divorce werkt met een all-in tarief tot en met de rechtbank. Op die manier zijn er geen verrassingen achteraf en weten jullie dus precies waar jullie aan toe zijn.

  Kennismakingsgesprek
  Willen jullie hier meer over weten? Dan nodig ik jullie van harte uit voor een gratis kennismakingsgesprek.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply