Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Goed uit elkaar in het belang van de kinderen
  Rate this post

  Bij het krijgen van kinderen heeft iedere ouder de wens om met elkaar een gelukkig gezin te blijven vormen. Zodra het dreigt mis te gaan, doet iedere ouder dan ook zijn best om het huwelijk of de relatie in stand te houden. Helaas lukt dit niet altijd, met als gevolg dat ouders besluiten uit elkaar te gaan. 

  Dat dit consequenties heeft voor het hele gezin is ­duidelijk; hoe dit in goede banen te leiden vaak niet. Emoties en ­praktische zaken kosten veel tijd en energie van de ouders. Om daarbij het welzijn van de kinderen in het oog te houden, is soms te veel gevraagd. Rozemarijn de Klerk begeleidt zowel ouders als kinderen, waarbij de beleving van het kind centraal staat, opdat ook het kind goed door de scheiding komt.

  Stress
  Echtscheiding gaat met enorm veel stress gepaard. Stress wordt vaak als een probleem van volwassenen ­gezien, terwijl kinderen van gescheiden ouders vaak ­evenveel stress ervaren en niet over de vaardigheden en mogelijkheden beschikken die volwassenen vaak wel ­hebben (zoals erover praten met meelevende ­vrienden, weekendje weg, sporten). Voor een ouder kan een ­scheiding ook een gevoel van opluchting geven; voor kinderen nooit, zeker niet in het begin.

  Gevolgen
  De overgrote meerderheid van kinderen van gescheiden ouders voelt zich verdrietig, verward, boos, schuldig en in tweestrijd met zichzelf. Rozemarijn helpt de kinderen om deze gevoelens op een gezonde, opbouwende manier te verwerken. Ze ontwikkelen hierdoor een goed zelfbeeld en het vermogen om in de toekomst liefdesrelaties aan te gaan en in stand te houden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply