Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Goed voetenwerk!
  Rate this post

  Dagelijks zetten je voeten duizenden stappen en daarom is het belangrijk dat je voeten in goede conditie zijn. Maar wat als iedere stap pijn doet? Dan verandert lopen van een vanzelfsprekendheid in een drama.

  Als lopen niet langer leuk is, doe je er verstandig aan om de oorzaak op te lossen, zodat je weer op wolkjes loopt. De 5 pedicures Fiona, Marie José, Alie, Miranda en Thérèse van Pedicure Studio 10 kunnen jou daarbij helpen. ‘Veel mensen hebben pijn bij het lopen en niet zelden ontstaat dat door een ingegroeide nagel. Dit is een nagel die in de huid drukt en kan ontstaan doordat je je nagelhoeken te kort of te rond afknipt. Ook kan de nagel bol gaan staan door het dragen van te nauwe of te kleine schoenen, door de druk van andere tenen, door het stoten van de nagel of door ouderdom. Als de nagel ingroeit, kan de huid gaan ontsteken. Een vervelend en behoorlijk pijnlijk probleem!’

  Je voelt er niks van
  ‘Wij zijn gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken.
  Dat betekent dat wij met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kunnen maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren. Bij een ingegroeide nagel vervaardigen wij een nagelbeugel. Dat kan een klein draadje van chirurgisch staal zijn dat precies in de vorm van de nagel wordt gemaakt, of een kunststof bladveertje met corrigerende werking die ook weer op maat wordt gemaakt. We bevestigen de beugel op de nagel om de ingegroeide nagel te corrigeren. Het mooie is dat je de nagelbeugel helemaal niet voelt zitten. Je kunt gewoon je schoenen aan en de nagelbeugel mag nat worden, dus douchen en zwemmen is geen probleem’, vertelt Fiona enthousiast.

  Effectief draadje
  ‘De behandeling is echt vakwerk. We verwijderen eerst het kleine stukje nagel dat is ingegroeid. Daarna beschermen we de huid door een gaasje tussen de nagelrand en de huid te plaatsen. Het gaasje voorkomt dat de nagel opnieuw in de huid snijdt. Vervolgens brengen we de nagelbeugel aan en zetten we die vast met gel. Na ongeveer zes weken kom je weer langs in de studio en dan kijken we of de nagelbeugel verwijderd kan worden of nog even moet blijven zitten totdat de nagel rechtgegroeid is en niet meer kan ingroeien. De duur van deze behandeling is bij iedereen verschillend. Feit is dat je uiteindelijk geen last meer hebt van die pijnlijke ingegroeide nagel, en dat loopt een stuk lekkerder!’, besluit Fiona.

  Gratis voetonderzoek!
  Bij Pedicure Studio 10 kun je een gratis ­voetonderzoek en schoenencheck laten doen. Handig wanneer je twijfelt of de pedicure jouw klacht kan verhelpen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply