Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Goed voorbereid de bevalling in
  Rate this post

  Tijdens de zwangerschap ­gebeurt er van alles in je ­lichaam: je buik wordt groter, je zwaartepunt verandert, spieren en banden worden weker en je krijgt een hogere bloeddruk. Door al deze factoren kan het gebeuren dat je belastbaarheid lager wordt. Gelukkig kun je je met ZwangerTotaal op een goede manier ­voorbereiden op de bevalling.

  Het is belangrijk dat je tijdens je zwangerschap blijft ­bewegen. Een optimale conditie voor, tijdens en na je zwangerschap is namelijk essentieel voor de bevalling (toch een vorm van topsport!) en een snel herstel daarna. Met de cursus ZwangerTotaal, die je kunt volgen bij Oefentherapie en Fysiotherapie Doetinchem, kun je klachten verminderen of voorkomen. Klachten die zwangere vrouwen namelijk kunnen krijgen, zijn bijvoorbeeld klachten aan het bekken, de rug en het stuitje. Door mee te doen aan ZwangerTotaal, zorg je er ook nog eens voor dat de kans op klachten na de bevalling kleiner wordt.

  Cursusinhoud
  De cursus ZwangerTotaal bestaat uit zeven bij­een­komsten van een uur in een groep met andere zwangere vrouwen. Je krijgt, naast praktische oefeningen om je spieren en houding optimaal te houden, ook informatie over wat er allemaal gebeurt in je lichaam, over de manier waarop je het beste voorbereidt op de bevalling en hoe het zit met weeën.

  Er is ook een partnerbijeenkomst, waarin je partner voorbereid wordt op jouw bevalling, zodat die weet wat die moet doen en welke zorg die moet bieden. De partner krijgt informatie over wat er in jouw lichaam gebeurt, waardoor die er beter op kan reageren.

  Je kunt meedoen vanaf de vijftiende week van je zwangerschap.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply