Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Goed voorbereid de bevalling in
  Rate this post

  FysiovdBerge in de Zandstraat van Culemborg is een fysiotherapiepraktijk met veel specialismen en service. Je kunt er terecht voor allerlei lichamelijke klachten. Op maandagmorgen is er een gratis sportblessure spreekuur. Speciaal voor zwangere vrouwen is er de cursus ZwangerFit Plus.

  Het is belangrijk dat je tijdens je zwangerschap blijft bewegen. Een optimale conditie voor, tijdens en na je zwangerschap is essentieel voor de bevalling (toch een vorm van topsport!) en een snel herstel daarna. Met ZwangerFitPlus word je erop voorbereid om in een optimale conditie en met zelfvertrouwen je kindje op de wereld te zetten.

  ZwangerFitPlus
  Sporten tijdens de zwangerschap kan je helpen om eventuele rugklachten te verminderen en allerlei zwangerschapsklachten te voorkomen. ZwangerFitPlus kun je zien als zwangerschapsfitness onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut: je gaat bewegen op matjes, met FysioFitness apparatuur. Je doet oefeningen voor het verstevigen van je spieren, met aandacht voor de rug-,bekken- en bekkenbodemspieren. Ook doe je ademhalings- en ontspanningsoefeningen. ZwangerFitdocent en fysiotherapeut Kim van der Braak geeft ook theorie tijdens de lessen: ze vertelt over de verschillende fasen van de zwangerschap, over de werking van de bekkenbodem en over de redenen waarom je de bekkenbodemspieren zou moeten oefenen. Binnen de cursus is er volop persoonlijke aandacht en is er de gelegenheid tot het stellen van vragen. Kim van der Braak: ‘Wij maken graag een verbinding met andere zorgverleners uit de praktijk die, elk vanuit hun vakgebied, zwangerschapsgerelateerde informatie kunnen geven. Bekkenfysiotherapeut Inge Hemel zal je vertellen over de verandering van het bekken tijdens de zwangerschap en herstel van de bekkenbodem na de zwangerschap. De kinderfysiotherapeut van Kind & Fysio verzorgt ook een informatieavond over de ontwikkeling van de baby na de geboorte. Zo zorgen wij er samen voor dat je de bevalling zo fit mogelijk ingaat en ook weer ook weer zo fit mogelijk uitkomt.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply