Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Goed voorbereid op de bevalling
  Rate this post

  Tijdens de zwangerschap gebeurt er van alles in  je lichaam: je buik wordt groter, je zwaartepunt verandert, spieren en banden worden weker en je bent sneller vermoeid. Door al deze factoren kan het gebeuren dat je belastbaarheid lager wordt. Je ‘batterijtje’ raakt als het ware leeg. Je kunt dan niet veel meer aan. Gelukkig kun je dat batterijtje weer opladen!

  Het is belangrijk dat je tijdens je zwangerschap blijft bewegen. Een optimale conditie voor, tijdens en na je zwangerschap is namelijk essentieel voor de bevalling (toch een vorm van topsport!) en een snel herstel daarna. Met ZwangerFit word je erop voorbereid om in een optimale conditie te bevallen. Linda Bloemheuvel is werkzaam als geregistreerd bekkenfysiotherapeut en gediplomeerd ZwangerFit trainer / coach. Bij ZwangerFit doe je oefeningen om je spierkracht, uithoudingsvermogen en coördinatie te behouden of zelfs te verbeteren, afgestemd op je eigen niveau. Ook wordt er veel aandacht besteed aan houdingscorrecties en bewegings­adviezen, en kun je ervoor kiezen om theorielessen te volgen over de verschillende fasen van de zwangerschap, over de werking van de bekkenbodem en over de redenen waarom je die zou moeten trainen.
  Door je eigen belasting te verlagen, dus door regelmatig rust te nemen en door grenzen te stellen, kun je je belastbaarheid verhogen. Je kunt dan meer aan en gaat vitaal en energiek door je zwangerschap heen!

  Lessen
  De actieve lessen duren 1 uur en vinden wekelijks plaats. Deelname is mogelijk vanaf 12 weken zwangerschap, en je traint samen met andere zwangere vrouwen en pas bevallen vrouwen. Je kunt op elk moment instromen, dus je begint wanneer jij wilt. De lessen worden gegeven in de oefenzaal van Fysiotherapie Zevenhuizen & Zuidbroek in Gezondheidscentrum het Kristal. Er is voldoende parkeergelegenheid.

  Bekkenfysiotherapie
  Veel vrouwen hebben te maken met klachten, zoals urineverlies, continu aandrang, pijn in de bekkenbodem en obstipatieklachten. Herkenbaar? Je hoeft je er niet bij neer te leggen; er is wat aan te doen! Vaak speelt de ­functie van de bekkenbodemspieren hierin een belangrijke rol; een spier die het bekken aan de onderkant afsluit en de organen in het bekken ondersteunt.
  Een bekkenfysiotherapeut richt zich op klachten binnen het gehele buik-, bekken- en lage rug gebied bij vrouwen, mannen en ouderen. Het bekken, de gewrichtsbanden, de bekkenbodemspieren en de bekkenorganen beïnvloeden elkaar wederzijds. Een klacht in het bekken leidt zo snel tot een klacht in de bekkenbodem en omgekeerd. De behandelingen zijn erop gericht om klachten te voorkomen, te verminderen en zo mogelijk te laten verdwijnen, of ter voorbereiding op een operatie in het buik/bekkengebied. Indicaties voor bekkenfysiotherapie zijn onder andere urineverlies bij drukverhogende momenten, moeite met urine ophouden bij aandrang, continu aandrang, verlies van ontlasting, obstipatieklachten, verzakkingsklachten, pijn in de bekkenbodem, pijn bij het vrijen, bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap, stuitklachten en erectiestoornissen.
  Linda Bloemheuvel heeft na de opleiding tot algemeen fysiotherapeut een 3-jarige opleiding Master Bekkenfysiotherapie met goed gevolg afgesloten. Master Bekkenfysiotherapeuten zijn wetenschappelijk geschoold en op de hoogte van de meest effectieve onderzoeks- en behandelmogelijkheden. Linda heeft contact met onder andere verloskundigen, (huis)artsen, urologen, gynaecologen, MDL-artsen, seksuologen en met andere (bekken)fysiotherapeuten.

  Je kunt je met of zonder verwijzing aanmelden voor een behandeling. In het geval van urine-incontinentie wordt bekkentherapie door alle zorgverzekeraars vergoed ­vanuit het basispakket.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply