Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Goed voorbereid op de komst van je baby
  Rate this post

  Als er een kindje op komst is, komt er veel op je af. Je leven gaat veranderen. Beide ouders maken ruimte in hun leven en de moeder ook letterlijk in haar lijf. 

  Haptotherapeut Jiska de Jonge: ‘Bij de hapto-nomische zwangerschapsbegeleiding is er aandacht voor jullie allebei als moeder en vader. Het welkom heten van een nieuw kindje is iets prachtigs. Luisteren naar het kindje en het laten voelen dat zowel vader als moeder al met hem of haar verbonden is.

  De eerste afspraak kan gemaakt worden zodra de behoefte daartoe ontstaat; meestal rond de 20e zwangerschapsweek. Aspecten die aan bod komen, zijn:

  – het verdiepen van het contact tussen ouders en kindje

  – het affectieve aanraken

  – de houding en beweging van ouders en het kindje

  – het dragen van de moeder en de gevoeligheid voor haar veranderende lijf

  – de gevoeligheid van de vader voor zichzelf in relatie tot moeder en het kindje

  Er is veel aandacht voor het voorbereiden op de geboorte. De vader speelt hierin een belangrijke rol. Door het vertrouwd raken met haar veranderende lijf en het contact met het kindje voelt de moeder zich steeds meer klaar voor de geboorte. We kijken samen naar houdingen en manieren waarop jullie samen de weeën kunnen opvangen. In principe is de begeleiding er voor de zwangere en haar partner, maar als de zwangere individueel begeleid wil worden, kan dat ook.

  Haptotherapie kan ook helpen wanneer je niet lekker in je vel zit, als je niet goed bij je gevoel kunt of als je je onzeker voelt. Maar ook wanneer je pijnklachten hebt, stress, slapeloosheid of verdriet, kan individuele haptotherapie nuttig zijn.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply