Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een goed zelfbeeld geef je mee
  Rate this post

  Hoe sta jij voor de spiegel? Maak je wel eens grapjes ten koste van jezelf? ‘Die looks heeft hij gelukkig van zijn vader’ of ‘Geen diploma nodig hoor; zwembandjes genoeg!’

  Ik betrapte me er een tijd geleden op dat ik ­onder het mom van een ‘grapje’ mijn lijf weer eens belachelijk maakte. Met grote ogen keek mijn dochtertje me niet-begrijpend aan:
  ik zei iets waar ik om lachte, maar het was ­duidelijk niet leuk. Dat vond ze vreemd…
  Ik kon mezelf wel voor mijn kop slaan. Ik liet mijn eigen dochter feilloos zien hoe het
  níét moest.
  Wat ik kinderen wil meegeven, is dat je van waarde bent alleen al door er te zijn. Dat je niet perfect hoeft te zijn om geweldig te zijn.
  Dus als we nu samen in bad zitten, complimenteer ik ons beiden. En dan wel gemeend natuurlijk: ‘Mama’s sterke benen of lange haren’. Zo kan ze zien dat ik ook trots ben op mezelf. Dat we dat samen mogen zijn.
  Een goed zelfbeeld is niet iets wat je komt aanwaaien in deze wereld. Onze westerse wereld en de media zijn erop gericht je te vertellen dat je niet goed genoeg bent: pas als je dit-of-dat koopt / gebruikt / doet, kun je er pas komen. Dat is de boodschap.
  Wij ouders en opvoeders hebben de schone taak een tegengeluid te geven. En bij wie kunnen we beter beginnen dan bij onszelf?

  Heeft jouw kind een verminderd zelfbeeld? Wordt hij/zij gepest? De Kinder- en Opvoedcoach geeft naast coaching ook trainingen om ervoor te zorgen dat jij en je kind weer lekker in je vel zitten!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply