Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Goede eetvoornemens: dit jaar gaan ze lukken
  Rate this post

  De eerste maand van het nieuwe jaar zit er alweer op. Ben je nog steeds succesvol in het uitvoeren van je goede voornemens rond gezonder eten? Of ben je inmiddels teruggevallen in je oude gewoonten? Je bent niet de enige…

  Het veranderen van je eetpatroon wordt gemakkelijker wanneer je dit stap voor stap doet in plaats van in één keer alles willen veranderen. Want wanneer je probeert alles in één keer perfect te doen, loop je de kans dat één of meerdere aspecten niet lukken en dat je dan teleurgesteld afhaakt. Maar als je stap voor stap kleine veranderingen aanbrengt in je patroon, is de kans een stuk groter dat je die gedurende langere tijd volhoudt. BGN-gewichtsconsulente Mascha Koeman kan je hierbij helpen, zodat je je goede voornemens dit jaar echt waarmaakt, met als beloning een gezondere en fittere lifestyle. Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsconsult!

  Groenten stamppot
  Een aardig voorbeeld van een aanpassing in je eetpatroon is de groenten stamppot op deze pagina. Dit is dus geen gewone stamppot van aardappelen, groente en rookworst, maar de aardappelen zijn vervangen door groente. De spekreepjes zijn niet vervangen, want je hebt ook vetten nodig. Hoe vind je deze stamppot? Laat een berichtje achter op de Facebookpagina van Mascha om te zeggen of die gelukt is, of je die lekker vindt en of je nog vragen hebt!

  Recept: groenten stamppot

  Ingrediënten voor 2 personen
  – 500 gram zoete aardappelen (kies naar smaak voor de oranje, witte of paarse variant)
  – 1 grote pastinaak
  – 75 gram rucola
  – 200 gram gerookte spekreepjes
  – 1 appel
  – 50 gram walnoten
  – scheutje (plantaardige)melk
  – peper en zout

  Bereiding
  – Schil de zoete aardappelen en de pastinaak met een dunschiller. Snijd bruine plekjes weg met een schilmesje. Vervolgens snijd je alles in stukjes.
  – Breng een pan water aan de kook en voeg de pastinaak en aardappel toe. Kook ongeveer 15 minuten.
  – Bak ondertussen de spekjes in een koekenpan lekker krokant en laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
  – Hak de walnoten grof.
  – Schil de appel (je kunt ook de appel wassen en de schil eraan laten) en snijd in blokjes.
  – Controleer met een mesje of de zoete aardappel en de pastinaak al gaar zijn (er mag best nog een beetje bite aan zitten). Giet ze af en doe ze terug in de pan.
  – Stamp tot een smeuïge massa door het toevoegen van een beetje (warme) melk.
  – Breng de stamppot op smaak met peper en zout. Schep daarna de appelstukjes, gebakken spekjes, grof gehakte walnoten en de rucola door de stamppot.

  Eet smakelijk!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply