Rate this post
 • Goede ondersteuning in je strijd tegen kanker
  Rate this post

  Het kan je behoorlijk zwaar vallen dat je, in je strijd tegen kanker, eerst zó ziek moet worden van de chemotherapie, voordat het herstel van de ziekte zelf kan inzetten. Net wanneer je weer een beetje opgeknapt bent van een kuur, staat de volgende al op het programma. En tóch onderga je het, want je wilt graag beter worden.

  Chemotherapie gaat de strijd aan met de kwaadaardige cellen in je lijf. Maar daarnaast spaart het je gezonde cellen ook niet. Dat blijkt wel uit de plukken haar die je ’s morgens ineens op je hoofdkussen vindt. De andere bijwerkingen liegen er ook niet om: misselijkheid, braken, vermoeidheid en problemen met je huid. En naast al die lichamelijke ongemakken lijk je ook nog eens in een emotionele rollercoaster te zijn beland. De angst, het verdriet, het gemis en je aangetast voelen in je vrouw-zijn kunnen een behoorlijke impact hebben.

  ‘Het is dan ook niet niks waar je doorheen moet om deze ziekte te overwinnen’, vindt Jolande Bakker. ‘Al zullen de reacties op de behandeling bij de één heftiger zijn dan bij de ander. Dat komt omdat het lichaam zelf ook een negatieve reactie op de chemo geeft en dat is bij de één sterker dan bij de ander. Het kan zijn dat er ook nog een ander probleem speelt. Wellicht ben je gevoelig voor bepaalde voedingsstoffen of neem je die niet goed op, terwijl je ze wel nodig hebt om te herstellen. Met de Total Reset Methode kan ik die problemen er voor je uit filteren en behandelen. Hierdoor accepteert je lichaam de chemotherapie sneller waardoor het beter zijn werk kan doen. Het maakt je immuunsysteem sterker en zorgt dat je mentaal weer stabieler wordt. Het is een behandeling waarvan je, naast je reguliere behandeling, heel veel baat kunt hebben.’

  Het ontstaan van de Total Reset Methode
  In Amerika is 34 jaar geleden de Nambudripad’s Allergy Elimination Treatment (genoemd naar de ontdekker dr. Nambudripad) ontwikkeld. Deze NAET-therapie is in Nederland doorontwikkeld op basis van nieuwe inzichten. Hieruit is de Total Reset Methode ontstaan, gebaseerd op de totale reset die je lichaam doormaakt tijdens de therapie. Het combineert verschillende methodes uit de Westerse geneeskunde met de Oosterse invloeden van acupunctuur.

  Wist je dat …
  … de Total Reset Methode zonder gevaar kan worden toegepast naast de chemotherapie? Je moet het beslist niet zien als vervanging van de reguliere behandelingen, maar het biedt wél een goede ondersteuning bij de chemokuren én het brengt je mentaal weer in balans.

  ‘Wat ben ik ziek geweest van die eerste twee chemokuren! Via een kennisje hoorde ik over Jolande. Ze heeft me behandeld en daarna kon ik de chemo veel beter verdragen. Ik voelde me tussen de kuren in ook veel fitter. En verder werd ik mentaal sterker. Ik was niet steeds meer zo paniekerig. Ik kon het op de één of andere manier beter aan. Ik geloof absoluut dat dat allemaal een gunstige invloed heeft gehad op mijn herstel.’

  Andrea (59)

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply