Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Een goede start voor jouw gezin!

  Zwanger zijn is een spannende periode in je leven. Wij willen jou en je partner graag begeleiden bij deze bijzondere fase en jullie ondersteunen om je kindje een mooie start te geven.

  Op 1 januari 2016 is het St. Antonius Ziekenhuis gefuseerd met het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden. Nieuwegein en Woerden zijn de twee locaties waar je in 2017 kunt bevallen. Vanaf 2018 kun je bevallen in Nieuwegein of bij het nieuwe geboortecentrum in Utrecht.

  Family Centered Care
  In 2018 opent er een compleet nieuw geboortecentrum in het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht. Zowel in Nieuwegein als in Utrecht zal gewerkt worden volgens het Family Centered Care concept: moeder en baby worden na de bevalling niet gescheiden van elkaar (ook als ze extra zorg nodig hebben). Ze verblijven samen met de partner in een comfortabele verlos- of kraamsuite. In vergelijking met de meer traditionele vorm van geboortezorg staat het gezin centraal. Moeder en kind worden alleen (tijdelijk) van elkaar gescheiden als dit medisch noodzakelijk is. Zelfs bij een keizersnede wordt de baby tijdens de operatie op de buik van de moeder gelegd voor het belangrijke huid-op-huidcontact. Voor te vroeg geboren baby’s komen er speciale neosuites waar een partner kan blijven slapen.

  Van alle gemakken voorzien
  Alle verlossuites krijgen een vaste bedbank voor de partner, een eigen badkamer met ontspanningsbad, douche en wc. Ook komen er twee suites met een speciaal bevalbad. Gynaecoloog, verloskundige, verpleging, anesthesioloog en een operatieteam zijn 24 uur per dag aanwezig. Pijnbestrijding, bijvoorbeeld een ruggenprik of entonox, wordt op de verlossuite gegeven.

  Eigen verloskundige of gynaecoloog
  In het nieuwe centrum kun je met je eigen verloskundige bevallen, maar uiteraard ook bij de gynaecoloog als dit medisch noodzakelijk is. Alle disciplines werken nauw samen, zoals gynaecoloog, verloskundige, verpleeg­kundige, kinderarts en kraamverzorgende.

  Meer weten?
  Wil je meer weten over bevallen op onze locaties in Nieuwe­gein of Woerden, kijk dan eens op www.antoniusziekenhuis.nl/geboortezorg. Of bel voor een afspraak naar 088-3206400 (St. Antonius Alnatal) of naar 0348-427880 (Zuwe Hofpoort).

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply