Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Goede start…
  Rate this post

  Wanneer je zwanger bent, wil je het beste voor je kindje. Wie kan je daar beter op voorbereiden dan de verloskundige? Zij kan jou en je partner begeleiden in deze bijzondere periode en zo bijdragen aan een goede start.

  Verloskundigenpraktijk Alnatal heeft een bijzondere samenwerking met de gynaecologen van het St. Antonius Ziekenhuis. ‘De zwangere centraal stellen’ was de aanleiding voor deze unieke samenwerking die gestart is in 2005. Door onze jarenlange ervaring hebben we onze zorg verder kunnen uitbouwen volgens de nieuwste ontwikkelingen binnen
  de geboortezorg.
  Samen de zorg onder één dak aanbieden zorgt ervoor dat de zorg beter afgestemd wordt op de individuele ­wensen van de zwangere. Hierbij staat persoonlijke aandacht voorop.

  Huiselijke sfeer
  St. Antonius Alnatal is de plek waar alle zorg plaatsvindt in een huiselijke sfeer. Naast de afspraak bij de verloskundige of de gynaecoloog worden hier bijvoorbeeld ook alle echo’s gemaakt en voorlichtingsavonden gegeven over onder andere de bevalling, borstvoeding en de eerste periode met je kindje. In het centrum wordt er indien nodig ook nauw samengewerkt met diverse andere zorgverleners als een diëtiste, borstvoedingsdeskundige of kinderarts.
  Als er onverwachts meer zorg nodig is voor jou of je kindje, kan deze zorg snel binnen dezelfde huiselijke sfeer van het centrum geregeld worden.

  Bevalplan
  De verloskundigen en de gynaecologen werken samen met één zorgplan dat in een handige map mee naar huis gaat. In het individuele zorgplan worden afspraken gemaakt over de controlemomenten in de zwangerschap, maar ook is afgestemd welke informatie wanneer besproken zal worden. Tijdens de zwangerschap maak je samen met de verloskundige een bevalplan waarin jullie wensen over de bevalling, zoals bevallen in bad of een pijnstillingswens, kunnen worden opgenomen.

  Zorg op maat
  Ben je zwanger en woon je in Nieuwegein, IJsselstein of Vianen of daar in de buurt, dan kunnen de verloskundigen van Alnatal je deze zwangerschapsbegeleiding bieden.
  Wij, als verloskundigen, begeleiden de zwangere vanuit twee teams. Hiermee bieden we zorg op maat. Verder begeleiden we zowel thuisbevallingen als bevallingen op de verlosafdeling van St. Antonius Alnatal te Nieuwegein. Hierbij staan jouw wensen centraal, waarbij wij zorgen voor de continue begeleiding en ondersteuning.

  Persoonlijke aandacht
  Daarnaast zorgen wij samen met de kraamverzorgende voor jullie tijdens de eerste periode met jullie kindje. De verloskundige komt jullie regelmatig thuis bezoeken, en naast de noodzakelijke controles begeleiden we jullie ook in de eerste stappen als jonge ouders. We werken nauw samen met het consultatiebureau en zorgen voor een goede overdracht na de kraamperiode. Samen zorgen we voor een goede start.
  Voor, tijdens en na de bevalling: er staat altijd een verlos­kundige van Alnatal klaar voor jou!

  Wil je meer weten over de zorg rond zwangerschap en ­geboorte van Alnatal? Kijk dan op www.antoniusalnatal.nl.
  Je kunt ons ook volgen via
  www.facebook.com/antoniusalnatal

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply