fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Een goede voorbereiding op de komst van je baby

  Ben je zwanger? En willen jullie graag samen het contact met jullie onge­boren kindje opbouwen? Dat kan bij haptonomische zwangerschaps­begeleiding.

  Bij de haptonomische zwangerschapsbegeleiding leer je hoe je al voelend in contact komt met je kindje. Het geeft je handvatten om samen met je partner je voor te bereiden op de bevalling. Je leert omgaan met je veranderende lichaam, met het dragen van je kind in je buik en met het omgaan met pijn.

  De haptonomische zwangerschapsbegeleiding doe je samen met je partner of met iemand die belangrijk voor je is. Vooral die persoon krijgt een actieve en belangrijke taak om jou tijdens de zwangerschap en de geboorte te helpen. Stapsgewijs zullen de verschillende zaken als houding, het opvangen van de pijn tijdens de ontsluitingsfase en het persen aan de orde komen. Hierdoor leer je om, samen voelend, het geboorteproces van jullie kindje te begeleiden.

  Na de geboorte vindt het laatste stuk van de begeleiding plaats, zodat het contact dat tijdens de zwangerschap is opgebouwd na de geboorte op dezelfde wijze voortgezet en uitgebreid kan worden. Je leert onder meer hoe je je kindje zó kunt oppakken, vasthouden en dragen, dat het zich veilig en geborgen voelt zonder in zijn vrijheid beknot te worden.

  Je kunt met haptonomische zwangerschapsbegeleiding beginnen rond de 20e week.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply