Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Goede voornemens bij scheiden
  Rate this post

  Ja, goede voornemens hebben 9 van de 10 ouders die uit elkaar gaan zeker. ‘Laten we ervoor zorgen dat we het goed voor onze kinderen regelen en ze er zo min mogelijk last van hebben.’ Een prachtig, waardevol voornemen dat gedurende het proces van afwikkelen en regelen nogal eens op de achtergrond verdwijnt. Logisch, want er komt namelijk nogal wat op je af bij een scheiding.

  De grootste uitdaging blijkt steeds weer om naast het regelen van alle praktische zaken, om te gaan met de soms overweldigende emoties – zoals pijn, verdriet, onzekerheid, schaamte en schuld, maar je er in je keuzes niet door te laten leiden. Keuzes die ervoor zorgen, dat de kinderen ook in de toekomst zich door beide ouders gedragen en geliefd voelen en keuzes die recht doen aan alle belangen. En dan is het prettig om een mediator naast je te hebben staan om jullie in dit proces goed te kunnen begeleiden, zowel praktisch als emotioneel.

  Gedoe
  Gelukkig merk ik steeds meer, dat mensen bij een echtscheiding of het verbreken van een relatie de weg naar een mediator vinden, want de scheiding kunnen maken tussen ‘dit is gedoe tussen mij en mijn ex-partner’ en ‘dit gaat echt over onze rol als ouders’ is niet altijd even gemakkelijk. Het gedoe tussen jou en je ex-partner is een proces, waarin je een verlies hebt te verwerken. Of het nu het initiatief is van je partner of dat van jezelf: het blijft voor beiden een wending in je leven die je je niet had voorgenomen.

  Liefdevolle keuzes
  Dit proces van verlies zorgt er soms voor, dat keuzes ten aanzien van de kinderen gekleurd worden vanuit emoties (gedoe) op partnerniveau. En het is soms oprecht lastig om gezonde en liefdevolle keuzes te maken voor de kinderen en daarmee ook voor jullie beiden als (gescheiden levende) ouders. Liefdevolle keuzes ten aanzien van de ander, terwijl je je gekwetst voelt, boos bent, schuldig voelt. Wat een cadeau voor jullie kinderen en jullie zelf.

  Ouderschapsplan
  Met mijn expertise en ruime ervaring sta ik jullie graag bij in het omzetten van dat goede voornemen naar een door beiden gedragen en werkbaar ouderschapsplan.

  Neem vrijblijvend contact op voor een ­oriënterend gesprek.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply