4/4 - (1 stemmen)
 • Goede voornemens met een lifestylecoach!
  4/4 - (1 stemmen)

  Vorig jaar was het meest gehoorde goede voornemen ‘afslanken, fitter en gezonder worden’. In 2016 zijn we meer dan ooit met gezondheid bezig, maar resulteert dit ook in het bereiken van je doel? Een teveel aan ‘gezonde’ kcal kan namelijk ook leiden tot een stijging van je vetpercentage, wat weer het verschil kan maken tussen ziekte en gezondheid. Er bestaat helaas geen magische pil om veel vet kwijt te raken, en ook een strikt dieet werkt op lange termijn niet.

  Veel mensen denken dat je, als je niet ziek bent, gezond bent. Maar ‘gezondheid’ is een toestand van een zo goed mogelijk fysiek, mentaal en sociaal welbevinden om de maximale capaciteit uit je leven te halen. Helaas is je gezondheid niet aan de buitenkant te zien: ook slanke mensen kunnen inwendig te veel visceraal vet hebben, wat onder andere bijdraagt aan ontstekingsprocessen. Ons team, bestaande uit personal trainers en een diëtist, kan onder andere dit meten. Onder meer ongezonde voeding, weinig bewegen en stress kunnen een verhoogde ontstekingsgraad geven. Een ongezond voedingspatroon kan uiteindelijk resulteren in gezondheidsklachten. Wij zien voeding dan ook als het belangrijkste medicijn voor een optimale gezondheid.

  De datum 1 januari creëert vragen als ‘Wat wil je bereiken in 2017?’ en ‘Hoe staat je gezondheid ervoor?’ Vaak resulteert dit in een goed voornemen. Je kunt natuurlijk op elk moment in het jaar starten met een gedragsverandering, maar de bewustwording die gecreëerd wordt, is wel een goede eerste stap. Alle doelen starten met bewustwording en vandaaruit is een gericht plan nodig om goede voornemens te laten uitkomen. Als je stap voor stap je leefstijl verandert, is de kans van slagen het grootst en haal je het meeste uit je goede voornemen. Het radicaal veranderen van je leefstijl is meestal zoeken naar falen, aangezien de wilskracht te veel wordt uitgeput. Helaas is wilskracht een uitputbare bron, en op een gegeven moment val je weer terug in je oude gedrag.

  Elke sessie een stapje verder
  Wij zijn gespecialiseerd in de hormoonhuishouding en checken middels een analyse welke hormonen er uit balans zijn die gezondheidsklachten kunnen geven. Hormonen bepalen onder andere de gemoedstoestand, hoe snel je spiermassa opbouwt, honger en verzadiging en de snelheid van de stofwisseling. Wij maken een op maat gemaakt plan op het gebied van voeding, training, ontspanning en de juiste mindset. Elke sessie komen we samen weer een stapje dichterbij. Op eigen houtje je doel bereiken is lastig, omdat de afspraken met jezelf vaak minder een stok achter de deur zijn dan met je coach die je scherp houdt en maandelijks evalueert op het gebied van je lichaamssamenstelling, hormonen en gezondheid. Waar het uiteindelijk op neerkomt, is ‘wat werkt voor jou persoonlijk?’. Dit is voor iedereen anders.

  Wil je écht een verandering maken in je leven die je eigenlijk al veel eerder had moeten doen? Neem dan vrijblijvend contact op! Onze locaties zijn Fresh Fitness in de Pijp en de A’DAM Toren in Amsterdam-Noord. Je kunt ook een consult als cadeau geven voor € 60,-.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply