Rate this post
 • Goede voornemens versus schop onder je kont
  Rate this post

  Zo, lezer van ForYou Magazine. Het nieuwe jaar is begonnen en alle goede voornemens zijn weer braaf geformuleerd. Het gros heeft bedacht om zich maar weer eens in te schrijven bij de dichtstbijzijnde gym om in ieder geval de drempel van afstand te omzeilen. Een andere selecte groep schrijft zich in bij een wat duurdere variant, onder het motto ‘Dan is het zonde van mijn geld om niet te gaan.’

  Maar februari is eerder dan je denkt. Het is de maand waarin de meeste mensen expert blijken te zijn geworden in het bedenken van smoesjes en excuses om onder de sportieve verplichtingen uit te komen. Zwoegend, zwetend en stinkend naar pittige arbeid bedenken de meeste mensen, tijdens de rit naar huis, in deze maand al een excuus voor de volgende workout.

  Progressie boeken
  Misschien ben jij wel iemand die nog steeds denkt dat een ‘schop onder je kont’, ‘een stok achter de deur’, ‘een disciplinair dwingende workout-buddy’ alleen maar iets is voor het hoge segment en de sterren die de wereld rijk is. Fout gedacht!
  Ook jij kunt samen met een Personal Trainer aan de slag. Tegenwoordig zijn de prijsvariaties enorm en zijn er vele trainers die meerdere mogelijkheden bieden. Ten slotte vind ik het als trainer juist leuk (ja echt: leuk), om jou flink te zien afzien en progressie te boeken. Samen met een trainer ga je net even iets verder. Je tergt de comfortzone en hebt een wat minder positieve gedachte over me tijdens de workout. Maar naderhand zal ik je maatje weer zijn en je naar huis sturen met een voldaan en fitter gevoel. De volgende dag krijg ik meestal iets andere berichtjes als er weer eens iemand is die zelfs neerploffen op de bank even niet zo prettig vindt, maar ook dat neem ik voor lief Haha!

  Voor iedereen
  Personal training is voor iedereen. De opties qua budget zijn eindeloos en de motivatie en de te behalen doelen zijn eindeloos. Ben jij man of vrouw, dik of dun, groot of klein, veel budget of juist wat minder, 100% fit of misschien zelfs wel in revalidatie: ik kan niets anders adviseren dan toch contact zoeken met een Personal Trainer. Vraag hem naar wat certificaten en ervaring, en vraag rond in je eigen omgeving of er mensen zijn die met deze trainer hebben gewerkt.

  Doel
  Als goede voornemen investeren in jezelf. Zo gek klinkt dat toch niet? Eén keer per week onder begeleiding sporten. Vaste weeg- en meetmomenten inplannen. Een schema volgen om een gezamenlijk geformuleerd doel te bereiken. Een vaste periode iedere workout zo’n *&^%$ van een vent naast je. Zie het als een cadeautje aan jezelf, en ik beloof je: je had het eerder moeten doen…

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply