Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Goede zorg voor kinderen
  Rate this post

  Het gaat niet zo goed met jouw kind. Je kind hoest en heeft last van de luchtwegen. De huisarts vindt het verstandig om bij een kinderarts langs te gaan en geeft een verwijzing voor het ziekenhuis. Dan is het fijn als je in de buurt terecht kunt. De kinderartsen in Spijkenisse Medisch Centrum zien regelmatig kinderen met dit soort klachten.

  Op de polikliniek van Spijkenisse Medisch Centrum richten kinderartsen Risseeuw en Geeratz zich op algemene kinder­geneeskunde voor kinderen tot 18 jaar. Hierdoor kunnen kinderen met allerlei klachten bij de kinderartsen terecht. ‘Denk aan onder andere astma, buikpijn, groeiproblemen en verstopping. Zijn er aanvullende onderzoeken nodig, dan kan dat ook in Spijkenisse. Foto’s maken, bloedprikken, longfunctieonderzoeken: alle faciliteiten zijn aanwezig’, geeft kinderarts Risseeuw aan. ‘En vindt een van ons het nodig dat een chirurg of een KNO-arts naar het kind kijkt, dan hebben wij korte lijnen met de andere artsen in Spijkenisse Medisch Centrum.’ De kinderartsen werken altijd op afspraak en met een verwijzing van de huisarts. Voor spoedgevallen kun je met kinderen niet terecht in Spijkenisse Medisch Centrum.

  Samenwerking
  Voor de kinderartsen is samenwerken op alle ­vlakken ­belangrijk. Kinderarts Geeratz: ‘Voor kinderen met ­diabetes is er bijvoorbeeld een speciaal spreekuur waar wij samenwerken met een diabetesverpleegkundige en een diëtiste. Je hoeft niet met je kind naar verschillende plekken op verschillende tijden. Tijdens één bezoek aan het ziekenhuis weten jij en jouw kind waar je aan toe bent. Wel zo makkelijk’. Kinderarts Risseeuw vult aan: ‘Voor kinderen met ADHD werken wij samen met een kinderpsychologe. Als het nodig is, hebben we korte ­lijnen met JOT of Lucertis. De samenwerking wordt vooral gezocht met lokale partijen zoals het consultatiebureau, Centrum voor Jeugd en Gezin of een kinder­psycholoog. Zo worden jij en jouw kind omringd door goede zorg in de buurt.’

  Soms is het niet mogelijk om zorg in de buurt te krijgen. Dat kan zijn bij een opname in het ziekenhuis. In het ziekenhuis in Dirksland is een fijne kinderafdeling voor kinderen die meerdere dagen in het ziekenhuis moeten verblijven. Kinderartsen Risseeuw en Geeratz werken ook in dit ziekenhuis en daardoor zien de kinderen dezelfde kinderartsen die ze ook in Spijkenisse hebben gezien. ‘Dat geeft kinderen en hun ouders vaak een vertrouwd gevoel’, aldus kinderarts Geeratz. Een andere keer is een verwijzing nodig naar het Sophia Kinderziekenhuis of het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Kinderartsen uit al deze ziekenhuizen vinden de zorg van jouw kind het ­belangrijkst en daarom werken zij nauw samen.

  Als je een afspraak wilt maken voor jouw kind, bel dan met de polikliniek kindergeneeskunde via 0187-607185 en geef aan dat je een afspraak wilt maken voor Spijkenisse Medisch Centrum.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply