Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Het gras groeit niet sneller door eraan te trekken
  Rate this post

  Op mijn vraag hoe het gaat, komt het antwoord: ‘Ik slaap beter en heb meer energie. Dat maakt het leven een stuk plezieriger; ik kan weer dingen dóén. Ik hoef mezelf niet voort te slepen, zoals in de afgelopen jaren. Maar ja, het gaat langzaam hè.’

  Dat zegt een cliënt na twee natuurgeneeskundige behandelingen reflexzonetherapie; in mijn visie een prachtige start van een behandeltraject en dat na jarenlange klachten.

  Wat bedoelt deze cliënt met ‘langzaam’?  Het zit in de natuur van de mens om meer te ­willen dan dat wat er is. Dat is helemaal okee,  want zo blijven we ons ontwikkelen en bijschaven en leren we nieuwe vaardigheden. ­Bijvoorbeeld een nieuwe levensstijl om klachten te voorkomen of te laten verdwijnen.

  Dat de mens deel uitmaakt van de natuur, wordt soms uit het oog verloren. We vinden het prima dat een boom de tijd neemt om in de herfst het blad te verliezen. Of dat een bloembol in het voorjaar centimeter voor centimeter groeit, of dat een bloemknop de tijd neemt om tot volledige bloei te komen.

  Voor onszelf zijn we meestal niet zo geduldig, terwijl we ook als mens onderdeel zijn van de natuur. We trekken, pushen, zijn snel ontevreden over onszelf. Gras groeit niet sneller door eraan te trekken. Waarom is de mens geneigd om dit wel bij zichzelf te doen?
  Mijn advies: gun jezelf de tijd. Het is je eigen proces. Doe het op je eigen manier en in je eigen tempo.
  – Jolanda van Viersen

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply