Rate this post
 • Grip op je klachten met oefentherapie
  Rate this post

  De Praktijk voor oefentherapie Mensendieck Doetinchem van Marcella Schonk is een praktijk voor Oefentherapie Mensendieck, bedrijfsoefentherapie, pre- en postnatale zwangerschapsbegeleiding en babymassage.

  Oefentherapie Mensendieck vermindert en voorkomt klachten die zijn ontstaan door een onjuiste houding en beweging. Deze klachten kun je krijgen door een afwijking of ziekte, maar ook door verkeerd gebruik van spieren of overbelasting. Door oefeningen vermindert of verhelpt de oefentherapeut je klachten. Ook leer je hoe je nieuwe klachten kunt voorkomen of beter kunt omgaan met chronische klachten. Praktisch en pragmatisch! In de praktijk kun je ook terecht voor arbeidsgerelateerde klachten, rug- en bekkenklachten, hoofdpijn en spanningsklachten, arm-, nek- en schouderklachten, ademklachten, incontinentieklachten, heup-, knie- en voetklachten, chronische aandoeningen, motorische klachten en klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. De behandeling is op maat, en je kunt met of zonder verwijzing bij de praktijk terecht. De oefentherapeut behandelt jouw klachten, adviseert en is jouw persoonlijke coach in bewegen!

  Bedrijfsoefentherapie
  De praktijk is er ook voor werkplekanalyses en bedrijfsoefentherapie op de werkvloer. In samenspraak met jou en middels een spontane interactie tussen jou en de therapeut, zonder te oordelen of te veroordelen en gebaseerd op de hulpvraag, komen we tot een behandelplan. Dit plan bestaat uit haalbare doelen, gericht op jouw dagelijks leven.

  Zwangerschapsbegeleiding
  Tijdens een zwangerschap, tijdens een bevalling en de
  eerste tijd na de bevalling verandert er veel in je lichaam. Een oefentherapeut Mensendieck kan je helpen goed met deze veranderingen om te gaan. Ook leer je de dagelijkse activiteiten zodanig aan te passen, dat je houding en
  manier van bewegen zo optimaal mogelijk is tijdens en
  na de zwangerschap.
  Door de juiste oefeningen te doen, wordt ook bewerkstelligd dat je de bevalling met vertrouwen tegemoet kunt zien en sneller herstelt na de bevalling. De groepen bestaan uit maximaal 8 dames die ongeveer even ver zijn in de zwangerschap. Het is erg leuk deze bijzondere tijd met ‘lotgenoten’ te delen.

  Babymassage
  Liefdevolle aanraking is voor een baby net zo belangrijk als zuurstof en voedsel. Babymassage is een bijzondere manier om elkaar te leren kennen. Het aanraken is heel belangrijk tijdens de kinderjaren. In een klimaat van liefde, warmte en bemoediging ontwikkelt het gevoel van eigenwaarde en verminderen onnodige lichamelijke spanningen.
  Gedurende de cursus babymassage raak je meer vertrouwd met de basisvaardigheden om je baby te masseren en het tillen en dragen van je baby, en krijg je vele praktische tips. Ook het basisbevestigend dragen, adviezen bij voorkeurshouding en het slapen komen aan bod, evenals de motorische ontwikkeling van je baby van maand tot maand.

  Mogelijkheden en vergoedingen
  De groepslessen pré- en postnatale zwangerschapsbegeleiding kunnen tevens individueel of met partner worden gevolgd. Babymassage kan zowel in de praktijk als thuis worden gevolgd. Tevens worden er groepslessen voor 60+ en 70+ gegeven.
  Behandelkosten worden conform polisvoorwaarden van de (aanvullende) zorgverzekering vergoed.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply