Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Grip op jouw klachten
  Rate this post

  Massage kennen we allemaal, maar als je aan iemand vraagt wat massagetherapie is, dan blijven veel mensen je het antwoord schuldig. Simpel gezegd ga je bij massage­therapie een stap verder dan het fysieke ontspanningseffect van een ontspanningsmassage.

   
  Waar massage spieren ontspant en versoepelt, kan massagetherapie bewustwording en inzicht geven. Dit kan doordat je als massage­therapeut vertrekt vanuit een holistisch perspectief. Lichaam en geest zijn een eenheid. Dat wil zeggen dat, wanneer iemand zich somber en ­neerslachtig voelt, dit ook in zijn lichaams­houding en spieren terug te vinden is. Door langdurige spanning, stress of traumatische gebeurtenissen kunnen lichamelijke klachten ontstaan. Vaak zijn mensen zich er niet van bewust dat deze lichamelijke klachten een ­psychische oorzaak kunnen hebben. Tijdens een ontspanningsmassage masseert de masseur de gespannen spieren, waardoor er een, al dan niet tijdelijke, verlichting van de klachten ontstaat. Als deze klachten terugkeren, kun je je afvragen wat dit jou te vertellen heeft. Daarin schuilt het verschil tussen massage en massagetherapie. Als je de oorzaak achter de klacht wilt onderzoeken, ga je samen met de therapeut door middel van massage voelen en luisteren wat je lichaam je te vertellen heeft. Daarnaast biedt de massagetherapeut door middel van vragen begeleiding bij datgene wat je ervaart. Je krijgt hierdoor de gelegenheid om dichter bij de oorzaak van je klacht te komen, waardoor je grip krijgt en eigen verantwoordelijkheid kunt nemen voor dat wat er speelt.
  Massagetherapie is voor mensen met (chronische) klachten of voor mensen die pijn ervaren, maar geen medische diagnose hebben. Het kan naast medische behandelingen of andere therapeutische vormen ondersteuning bieden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply