Rate this post
 • Grip op maandelijkse ongemakken
  Rate this post

  Veel vrouwen hebben last van menstruatieklachten. Het is dan maandelijks weer een periode met verschillende klachten zoals pijn en ongemakken, maar ook prikkelbaarheid, gevoeligheid en agressie.

  Om deze periode comfortabeler te maken, kun je zelf een aantal dingen doen. Yoga kan hierbij helpen. Er zijn houdingen die de ‘scherpe randjes’ van jouw klachten helpen kwijt te raken, maar ook om je klierenstelsel meer in balans te brengen.
  Het is belangrijk om jouw yogabeoefening tijdens je menstruatie aan te passen, zodat er geen nieuwe klachten ontstaan. De ‘vlinderhouding’ (baddha konasana) is een prachtige houding om krampen, hevige bloedingen en een zwaar gevoel in de buik te verlichten.
  Naast voldoende en de juiste beweging kan ook goede voeding een positieve uitwerking hebben tijdens je menstruatie. Zorg ervoor dat je zo weinig mogelijk suikers, zouten en cafeïne gebruikt. Je kunt het beste voeding eten dat rijk is aan essentiële vetzuren, ijzer, calcium, vitamine D en magnesium.
  Zo kunnen voedingsmiddelen met bijvoorbeeld essentiële vetzuren PMS en een pijnlijke menstruatie verlichten. Essentiële vetzuren zijn onder andere aanwezig in lijnzaad en lijnzaadolie. Lijnzaad is heerlijk in yoghurt, muesli en salades.
  Wil je graag yoga beoefenen en je voeding aanpassen tijdens je menstruatie, overleg dan vooraf met een deskundige.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply