Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
  • Grip op een  moeilijke situatie

    ‘Je beseft pas wat je had, als je het bent kwijtgeraakt.’ Een uitspraak die voor veel dingen geldt, maar zeker voor je gezondheid!

    Als je kanker blijkt te hebben, kom je terecht in een heftige en verwarrende periode. Onzekerheden, vragen over werk en gezin, medische behandelingen, keuzes omtrent die behandelingen, diverse zorgverleners en disciplines en vragen over je prognose zijn enkele voorbeelden hiervan. Dit alles kan ervoor zorgen dat je het gevoel hebt geleefd te worden zonder dat je zelf controle hierover hebt. Door te zorgen voor duidelijkheid, antwoord op vragen, overzicht in diverse soorten ondersteuning én de juiste beschikbare medische informatie, kun je grip krijgen op deze moeilijke situatie. LINKinZORG ondersteunt patiënten door het bieden van verpleegkundige voorlichting, advisering, ondersteuning en coördinatie van zorg rondom kanker. Deze zorg valt onder ‘wijkverpleging’ en wordt vergoed.

    Sandrine Kwast, eigenaar van LINKinZORG: ‘Elf jaar geleden bleek mijn vader ernstig ziek. Direct besloot ik om zijn ziekteproces te begeleiden. Dankzij mijn achtergrond als verpleegkundige begreep ik gelukkig de taal van de artsen. De organisatie en het geregel rondom zijn diagnose en behandeling bleken echter een flinke dagtaak. Achteraf besefte ik dat ik deze tijdrovende taken ook uit handen had kunnen geven. Dan had ik die kostbare tijd op een andere manier met mijn vader kunnen doorbrengen. Dit besef bracht mij op het idee om LINKinZORG op te richten. Het is mijn missie om kankerpatiënten zo optimaal mogelijk hun ziekteproces te laten doorlopen, met behoud van kwaliteit van leven.’

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply