Rate this post
 • Groeien van rups tot vlinder
  Rate this post

  Kinderopvang draagt positief bij aan de ontwikkeling van kinderen. Goede kinderopvang is een verrijking voor het kind.

  Goede kinderopvang heeft veel extra’s te bieden. Kinderen krijgen er de mogelijkheid om sociale ervaringen en vaardigheden op te doen, zoals vriendschappen opbouwen, samen spelen en delen, rekening houden met anderen en kennismaken met verschillende waarden en normen.

  Professionele kinderopvang
  In de Rups biedt professionele kinderopvang voor kinderen van 0-4 jaar. Hier kunnen zij in een warme, veilige en plezierige omgeving hun belangrijke eerste jaren door­brengen. Dit doen we met een enthousiast en deskundig team in Houten en Zeist. Beide locaties werken vanuit hetzelfde pedagogisch gedachtegoed met hun eigen kleinschalige identiteit.

  Ieder kind heeft behoeften
  Wij willen zoveel mogelijk aan de behoeften van jouw kind tegemoetkomen. Wij hanteren de methode ‘Welbevinden’, hierbij is het uitgangspunt dat kinderen die zich veilig voelen, zich goed ontwikkelen. Wij streven ernaar dat ieder kind zich ontwikkelt tot een mens met respect voor zichzelf en zijn of haar omgeving. We hechten ook belang aan gezonde voeding. ’s Ochtends krijgen de kinderen fruit en ’s middags groente. Daarnaast drinken we zoveel mogelijk water en thee en zodra het even kan gaan de kinderen met de leidsters lekker spelen in onze tuin.

  Respectvolle omgang
  Het eerste doel is het leren van een respectvolle omgang met je omgeving. Dit leren we de kinderen door het contact met elkaar, zoals samen op een fijne manier spelen, steeds beter leren aangeven wat je wil en omgaan met de wensen van de ander. Ook leren we de kinderen prettig om te gaan met de ouderen. We zeggen gedag als we iemand tegen komen en misschien maken we zelfs een praatje. Respect hebben voor anderen betekent dat je uitstraalt: ‘jij mag er zijn!’ Het betekent dat je met andere mensen kunt omgaan, de ander waardeert en de ruimte geeft.

  Zelfredzaamheid
  Het tweede doel is het vergroten van de zelfredzaamheid van de kinderen. Zelfredzaamheid betekent dat het kind leert om voor zichzelf te zorgen. Wij geven jouw kind de mogelijkheid om zijn vaardigheden te oefenen. Dit doen we bijvoorbeeld door de kinderen, binnen kaders, zelf te laten kiezen wat ze op hun brood willen, zelf hun boterham te laten smeren, of door ze te helpen zelf hun jas aan te trekken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply