Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Groen doen
  Rate this post

  Planten zijn niet voor niets de favoriete ‘woonaccessoires’ van veel mensen. Ze geven een frisse, natuurlijke en pure uitstraling aan je interieur. Daarnaast hebben ze een aantal gezonde eigenschappen. Zo zuiveren planten de lucht in huis en produceren ze zuurstof. Maak van je huis dus een echte urban jungle; dat is gezond!

  Gaan planten bij jou altijd dood? Daar is zeker wat aan te doen. Er bestaan namelijk planten die heel goed tegen wat verwaarlozing kunnen. Planten die toe kunnen met weinig verzorging, zijn Sansevieria, Crassula, Zamioculcas, Yucca, Beaucarnea, Cuycas en Aglaonema en natuurlijk de goede, oude Cactus.

  Vliegende planten
  Planten staan meestal in potten in de vensterbank. Dat kan origineler! Hang je plant eens op aan het plafond in een hippe plantenhanger! Het staat ook erg leuk om er meerdere bij elkaar te hangen voor een echte groene jungle in huis. Je vindt plantenhangers in veel winkels, maar je kunt ze ook vrij makkelijk zelf maken. Zoek op Pinterest eens op ‘planthanger DIY’.

  Pluk je wild
  Wildplukken is ontzettend leuk! Terwijl je wandelt, verzamel je eetbare wilde planten en bloemen uit de vrije natuur. Denk daarbij aan brandnetel, paardenbloemblad, weegbree en moerasspirea, maar ook aan dennennaalden, kornoelje, noten, zaden en paddenstoelen. Natuurlijk moet je niet in het wilde weg gaan plukken en eten, want niet alles is geschikt voor de mensenmaag; sommige planten, zaden en paddenstoelen zijn ronduit giftig. Laat je goed voorlichten door deel te nemen aan een wildplukwandeling met een ervaren gids.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply