Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Jouw grootste wens

  Als jij een kinderwens hebt, dan weet je als geen ander hoe ongeduldig je kunt zijn. Het liefst zou je nu, op dit moment, ontdekken dat je zwanger bent. Maar zwanger worden gaat helaas niet op bestelling. Wél bestaan er manieren waarmee je de kans op een (gezonde) zwangerschap kunt vergroten.

  Gezond en verantwoord eten

  De periode voor de bevruchting en de vroege zwangerschap zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling en de gezondheid van je kindje. Je baby gebruikt namelijk de voedingstoffen uit jouw eten om te groeien. Jullie hebben dus samen genoeg voedingstoffen nodig. Dat betekend overigens niet dat je méér moet eten tijdens je zwangerschap. In de zwangerschap is het verstandig om geen rauw vlees en kazen van rauwe melk te eten, voorzichtig te zijn met rauwe vis en niet teveel vitamine A te nemen (dat zit in lever en leverproducten). Hiermee zou je al rekening kunnen houden als je probeert zwanger te worden.

  Over Verloskundigenpraktijk Hoeksche Waard Oost

  Bij Verloskundigenpraktijk Hoeksche Waard Oost kun je terecht voor verloskundige zorg van hoogwaardige kwaliteit. Het team bestaat uit -persoonlijk betrokken en vakkundige verloskundigen, die oog hebben voor jouw persoonlijke beleving en luisteren naar jouw wensen.

  Stoppen met alcohol, roken en drugs

  Alcohol, roken en drugs kunnen invloed hebben op de vruchtbaarheid (ook bij mannen) en zijn gevaarlijk voor een ongeboren baby. Het is dus verstandig om hiermee te stoppen als je graag zwanger wilt worden. Als je hulp nodig hebt bij het stoppen met roken, neem dan contact met de verloskundige op. Zij kan je doorverwijzen.

  Overgewicht aanpakken

  Als je overgewicht hebt, dit is het geval bij een BMI boven de 25, dan is het belangrijk om dit aan te pakken voordat je zwanger wordt. Overgewicht kan de vruchtbaarheid verminderen doordat het de hormoonhuishouding verstoort. Bovendien hebben vrouwen met overgewicht vaak minder eisprongen. Gemiddeld neemt de kans op een spontane -zwangerschap met 4% af voor elk BMI-punt boven de 29. Als je zwanger bent en overgewicht hebt, dan is het belangrijk om gewichtstoename te beperken om de kans op een miskraam, zwangerschapsdiabetes en complicaties bij de bevalling te verkleinen. De verloskundige kan jou hierbij helpen en je eventueel doorverwijzen voor gerichte ondersteuning.

  Foliumzuur slikken

  Het is verstandig om 0,4 mg extra foliumzuur te gaan slikken zodra je begint met proberen zwanger te worden. Dit verkleint de kans op een open ruggetje bij de baby. Foliumzuur slik je in principe tot 10 weken zwangerschap. Het geeft niet als het wat langer duurt voordat je zwanger bent. Je kunt namelijk geen overdosis van foliumzuur krijgen.

  Voldoende bewegen

  Een zwangerschap kost energie. Om met zo min mogelijk klachten de zwangerschap door te komen, is het verstandig om al voordat je zwanger wordt aan je conditie te werken. Beweeg dagelijks; dat kan sporten in de sportschool zijn, maar ook wandelen, fietsen of zwemmen. Zo zorg je ervoor dat je lekker en gezond in je vel zit als je gaat voor de topprestatie om nieuw leven op de wereld te zetten.

  Over Verloskundigenpraktijk Hoeksche Waard Oost

  Bij Verloskundigenpraktijk Hoeksche Waard Oost kun je terecht voor verloskundige zorg van hoogwaardige kwaliteit. Het team bestaat uit -persoonlijk betrokken en vakkundige verloskundigen, die oog hebben voor jouw persoonlijke beleving en luisteren naar jouw wensen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply