Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Gun jezelf een mooie lach!
  Rate this post

  Waarschijnlijk ga je ten minste een keer per jaar naar de tandarts voor controle van jouw gebit. En dat juichen we alleen maar toe! En tóch is extra zorg voor jouw mond een verademing. Soms letterlijk: een frisse adem, én een mooie mond geven zelfvertrouwen.

  Steeds vaker adviseren tandartsen om een mondhygiënist te bezoeken. Onze cliënten laten één of twee keer per jaar hun gebit bij de tandarts controleren. Dat is lang niet altijd genoeg. Ongemakken als bloedend tandvlees, tandsteen, een slechte adem of andere gebitscomplicaties kunnen de kop opsteken, ondanks de regelmatige controles. Een gekwalificeerde en betrokken mondhygiënist kan dit signaleren en verhelpen. Zo nodig stemt hij of zij een behandelplan met jouw tandarts af.

  Vergoedingen
  Ook ziektekostenverzekeraars zien het belang in van een bezoek aan de mondhygiënist. De kosten voor een behandeling door een mondhygiënist worden meestal geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit een aanvullende tandheelkundige verzekering. Dit verschilt wel per verzekering, maar dat wordt met jou besproken.

  Luxe?
  Aandacht voor de mond is niet alleen noodzakelijk, maar ook iets wat je jezelf mag gunnen! Door de persoonlijke aandacht, én de fijne sfeer geven de mondhygiënisten iets extra’s aan jouw behandeling. Na een volledige reiniging, met als finishing touch het polijsten van jouw tanden, zul je onze praktijk zeker met een brede lach verlaten. En die mooie uitstraling heeft weer effect op de manier waarop anderen op jou reageren!

  Preventieve, curatieve, cosmetische en bijzondere zorg
  De werkzaamheden van een mondhygiënist zijn te onderscheiden in preventieve zorg, curatieve zorg, bijzondere en cosmetische zorg. Preventieve zorg voorkomt gebitsproblemen door regelmatige reiniging en het krijgen van adviezen van mondhygiënisten. Curatieve zorg is het aanpakken van bestaande problemen, zoals bloedend tandvlees of een slechte adem. De bijzondere zorg richt zich op bijvoorbeeld zwangerschap, medicijngebruik, ziekte of andere specifieke omstandigheden die van invloed kunnen zijn op de conditie van het gebit.

  Aandacht voor cliënten die extra zorg nodig hebben
  Oorzaken van gebitsproblemen liggen vaak in het verleden. De laatste decennia houden mensen langer hun eigen gebit. Dat vinden wij belangrijk. Bij ouderen, kinderen of jongvolwassenen die extra begeleiding nodig hebben, kan het zijn dat de mondzorg niet optimaal is, omdat ze onder­steuning bij het reinigen van het gebit nodig hebben. Ook zwangerschap, medicijngebruik, (suiker)ziekte of andere specifieke omstandigheden kunnen invloed hebben op de conditie van jouw mond. Soms is juist voor deze mensen de drempel om een mondhygiënistenpraktijk te bezoeken hoog. Bij Mondhygiënisten Borne besteden wij graag aandacht aan deze cliënten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply