fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Haal jij jouw fit- en spiernorm

  Je gezondheid is goud waard. Het is dus logisch dat jij je gezondheid zo optimaal mogelijk wilt houden. Gezonder leven is dan ook een mooi voornemen dat vele mensen hebben, maar de uitvoering blijkt vaak net wat lastiger.

  Iedereen wil gezond oud worden en fit blijven. Dat hoeft ­helemaal niet ingewikkeld te zijn. Voldoende beweging ­levert een positieve bijdrage op de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Door beweging houd je jouw hart, longen en bloedvaten in conditie. Op termijn verkleint dit het risico op het ontwikkelen van chronische en vervelende ziektes, zoals hart- en vaataandoeningen en diabetes type 2. Daarnaast train je jouw spieren. Hierdoor worden ze sterker, en dat is weer goed voor botten en gewrichten. Ook overgewicht en depressie hangen samen met een inactieve en zittende levensstijl. Kortom, voldoende redenen om meer in beweging te komen!

  De schijf van drie
  Een goede basis om je conditie te onderhouden is minimaal vijf dagen per week dertig minuten matig intensief bewegen. Bijvoorbeeld door te zwemmen, wandelen of fietsen. Dit is de zogeheten ‘Nederlandse Norm Gezond Bewegen’. De dertig minuten hoeven niet achter elkaar worden ­gedaan! Het is ook mogelijk om ze te verdelen in drie ­blokken van tien minuten.
  Naast het hebben van een goede conditie is het ook van groot belang om fit te zijn en dat ook te blijven! De fitnorm geeft aan hoe vaak en hoe lang iemand intensief moet bewegen om de conditie van hart, bloedvaten en longen op peil te houden. De fitnorm is voor jong en oud gelijk en vereist tenminste drie keer per week gedurende minimaal 20 minuten zwaar intensieve lichamelijke activiteit. Deze norm is vooral gericht op het onderhouden van lichamelijke fitheid: uithoudingsvermogen, kracht en coördinatievermogen.
  De spieren moeten ook getraind worden om je botten en gewrichten sterk te houden. Daarom geldt ook de spiernorm. Dat betekent: minimaal twee keer per week kracht­oefeningen doen.

  Hoeksch Conditie Centrum
  Wie wil beginnen met gerichte krachttraining, maar ­lichamelijke klachten heeft, of wie nog niet actief aan sport doet, kan voor vakkundig advies en begeleiding terecht bij één van de sportinstructeurs van het Hoeksch Conditie Centrum.
  Bij ons centrum is de schijf van drie gemakkelijk na te leven. Je kunt hier groepslessen volgen die conditie- en kracht­training combineren zoals boksen of kick&punch. Bewegen bij het Hoeksch Conditie Centrum is niet alleen gezond, maar ook effectief en gezellig.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply