Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Haal het maximale uit jezelf

  Het is heerlijk om te sporten. Je kunt jezelf constant overtreffen en uitdagen: net de lat een stukje hoger leggen, de eindstreep een eindje verder. Maar je spieren kunnen de uitdaging soms niet waarmaken. Een blessure schuilt in een klein hoekje, waardoor je het sporten misschien voor een tijdje neer zou moeten leggen. Zonde!

  Te veel sporten of op een verkeerde manier je spieren gebruiken, kan je spieren beschadigen. Je zit dan niet meer met alleen een beetje spierpijn, maar met een blijvende blessure. Hier kun je iets tegen doen. Nu de lente aan begint te breken en het buiten steeds mooier wordt sta je vast te popelen om er weer op uit te gaan. Een sportmassage kan dan een goede ondersteuning zijn bij het sporten dit jaar, om ervoor te zorgen dat je spieren in topconditie blijven.

  Gezond en ontspannen
  Een sportmassage is niet alleen geschikt voor beroepsatleten die dag in dag uit aan het bewegen zijn. De massage brengt voor sporters op ieder niveau allemaal voordelen met zich mee. Je spieren herstellen sneller, je gaat er beter van presteren en de kans op blessures is minder als je regulier massages neemt. Daarnaast zorgt een massage ervoor dat je spieren heerlijk kunnen ontspannen. Ook als je niet sport, maar wel problemen met je spieren hebt, kan een sportmassage voor verlichting zorgen.

  Betere doorbloeding
  Hoe gaat zo’n massage in zijn werk? ‘Een sportmassage is een stukje heftiger dan een ‘normale’ massage, de masseur moet je spieren immers goed kunnen bereiken’, vertelt Bas Rijnbout van ZaansWit. Bij deze massage focust de masseur zich op de spieren die je bij het sporten veel gebruikt. ‘Veel sporten kan namelijk leiden tot ophopingen van afvalstoffen in die spieren, waardoor ze minder doorbloed raken. Ook kun je last krijgen van een spierknoop, een spier die samengetrokken is en uit zichzelf niet meer kan ontspannen. Een sportmassage kan de afvalstoffen afvoeren en ook spierknopen verhelpen. Dit komt omdat de massage de doorbloeding van de spier stimuleert en zuurstof zo de spier sneller kan bereiken’.

  De beste prestaties
  Zie je zo’n sportmassage wel zitten? Bas Rijnbout is ervaren masseur en heel bekend met sportmassages. Hij kijkt naar welke spieren je gebruikt met het sporten en past zijn massage daarop aan. Hij begon als sportmasseur, maar raakte zo enthousiast over de behandeling dat hij inmiddels ook allerlei andere soorten massages aanbied, zoals shiatsu-, stoel- en ontspanningsmassages. ‘Welke sport je ook doet, ik kan je ondersteunen om dit jaar nóg beter te presteren’.

  Thailand
  Masseur Bas Rijnbout gaat geregeld naar Thailand om zijn kennis rond massages te vergroten, waaronder de inzet van massage bij trauma’s, acupressuur (onder andere bij zwangerschapsklachten) en ontspannende Thaise oliemassages. In iedere editie van ForYou Magazine deelt hij deze kennis.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply