Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Haal weer opgelucht adem met zouttherapie
  Rate this post

  Brrr, nu de ‘r’ weer in de maand zit, zijn de dagen vochtig en koud. Om in goede gezondheid te blijven, is het zaak om je warm genoeg aan te kleden en genoeg vitamines binnen te krijgen. Als je gevoelige luchtwegen hebt, moet je nog eens extra rekening houden met je gezondheid. ­Weleens van zouttherapie gehoord?

  Zouttherapie is een inhaleringstherapie om de symptomen van astma, bronchitis, ­allergieën, chronische verkoudheid, griep en huidklachten te verminderen. De therapie kan preventief worden ingezet, waardoor je niet hoeft te wachten totdat je echt last hebt van je luchtwegklachten. Door juist tijdig op de klachten in te spelen, kun je ze beperken én ze soms zelfs voorkomen. De therapie vindt plaats in de zoutkamer. In deze ruimte zijn de wanden en vloeren bedekt met een laagje zout en is de temperatuur rond 21 graden ­Celsius. Een halogenerator vermaalt en verstuift minerale zoutdeeltjes in de lucht, die je tot diep in je longen kunt inademen.
  Deze zorgen voor het heilzame effect van de therapie.

  Een uurtje lang zit je op een luie stoel, met op de achtergrond een ontspannen muziekje. Je gaat maximaal met vijf anderen de zoutkamer in, dus je verblijft er in alle rust. Tijdens de sessies mag je je kleding gewoon aanhouden. Wanneer je komt voor huidklachten wordt aangeraden om makkelijke kleding te ­dragen, zodat je je armen en onderbenen vrij kan maken. Doordat de therapie volledig natuurlijk is en geen bijwerkingen met zich meebrengt, is de zouttherapie ook erg geschikt voor kinderen. Al na een paar sessies merk je de verbeteringen. Op lange termijn zullen de klachten afnemen en kun je eventuele medicatie afbouwen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply