Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Haar gezondheid kreeg een enorme boost
  4/4 - (1 stemmen)

  Zo’n anderhalf jaar geleden kreeg Ina (49) haar eerste aanval. ‘Ik wist niet wat me overkwam. Ik was in de tuin bezig geweest en toen ik overeind kwam, draaide ineens de hele wereld om me heen. Ik werd vreselijk misselijk en kon nog net op tijd het toilet bereiken om over te geven. Ik dacht eerst nog dat ik een migraineaanval had, maar die draaiduizeligheid paste niet in het plaatje!’

  ‘De aanval duurde een halve dag. Alles draaide om me heen en ik was vreselijk duizelig. Ik had ook een heel vervelende piep in mijn oren, maar die trok gelukkig weer weg toen ik opknapte. Toen ik een maand later weer een aanval kreeg, al was deze minder hevig dan de eerste, ben ik toch maar eens naar de huisarts gegaan, en uiteindelijk werd de ziekte van Ménière geconstateerd.’

  Sindsdien zocht Ina zoveel mogelijk informatie over deze ziekte op. ‘Ik las op internet dat er over de oorzaak nog niet zoveel bekend is, maar je kunt er wel gehoorverlies aan overhouden en het is niet te voorspellen hoelang de ziekte actief blijft. Van dat vooruitzicht werd ik niet echt blij, want veel lijkt er niet aan gedaan te kunnen worden. Daarom ben ik verder gaan zoeken en zo kwam ik bij Wemeltje Eising terecht.’

  ‘Ik was eerst wel verbaasd dat Wemeltje mijn rug onderzocht. Tot dan toe had ik begrepen dat het probleem lag bij mijn evenwichtsorgaan en dat bevindt zich immers in mijn hoofd? Maar Wemeltje legde uit dat ze vanaf de wervelblokkades kan aflezen welke organen de meeste ondersteuning nodig hebben. Mijn energiesysteem, door Wemeltje ook wel ‘meridianen’ genoemd, dat invloed heeft op mijn evenwichtsorgaan, bleek in onbalans. Nadat ze mijn maagmeridiaan, die vlak langs mijn evenwichtsorgaan loopt, in balans bracht, knapte mijn draaiduizeligheid al wat op. Hoewel elke meridiaan gekoppeld is aan een specifiek orgaan, kunnen andere meridianen, omdat ze aan elkaar gekoppeld zijn, mede invloed hebben op hetzelfde orgaan. Door dit complexe gegeven was het mogelijk om naast mijn maag ook andere organen als lever, nieren, het hormonale gebied en mijn immuunsysteem te ondersteunen, en hiermee invloed uit te oefenen op mijn evenwichtsorgaan. Met behulp van elektro-acupunctuur werd dit behandeld en ik kreeg na afloop speciaal voor mij samengestelde homeopathie mee naar huis ter ondersteuning van de behandeling.’

  ‘Het is nu alweer een tijdje geleden dat ik bij Wemeltje ben geweest en sindsdien ben ik klachtenvrij. En dat terwijl ik daarvoor toch met een zekere regelmaat aanvallen kreeg. Het heeft niet alleen mijn gezondheid, maar ook mijn zelfvertrouwen een boost gegeven.’

  Ina

  Op welke wijze staat Ménière in relatie tot een ander fysiek mankement?
  ‘Bij Ménière-klachten laat de wervelkolom blokkades zien; bijvoorbeeld bij je achtste borstwervel en je derde lendenwervel. Een wervelblokkade van je achtste borstwervel kan naast Ménière ook een belangrijke rol spelen bij nek- en schouderklachten. Gecombineerd met een wervelblokkade van je derde lendenwervel kan dit een disbalans inhouden van je hormonale systeem of de trigger zijn voor een scheefstand van je bekkengordel.’

  Kunnen tijdens het verhelpen van de Ménière andere fysieke klachten verergeren?
  ‘De wervelkolom laat zien welk fysiek mankement als eerste aangepakt dient te worden om verergering van de andere lichamelijke klachten te voorkomen. Meestal wordt eerst de onderrug in balans gebracht en daarna de opgebouwde spanning tussen je schouderbladen, zodat naast het verlichten van de Ménière andere fysieke ongemakken geleidelijk worden meegenomen.’

  Je natuurlijke balans is te bereiken door:
  – een persoonlijke benadering
  – in alle rust behandelen
  – samen, in overleg, komen tot een oplossing

  Wemeltje is lid van de beroepsverenigingen VVET en het CAT-level 5 en de overkoepelende organisatie RBCZ. Haar behandelingen worden door de meeste zorgverzekeraars (deels) vergoed wanneer je aanvullend verzekerd bent.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply