Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een haarvrije huid? Dat kan!
  Rate this post

  Scheren gaat lekker snel, maar het gevolg is vaak beschadigingen van de bovenste huidlaag, rode bultjes en jeuk. De volgende dag hebben we alweer stugge stoppels, en soms zelfs ingegroeide haren. Kies voor definitief ontharen!

  In onze praktijk gebruiken we voor definitief ontharen het MedCos IPL-apparaat. ‘IPL’ staat voor ‘Intense Pulsed Light’ en is hoogenergetisch gepulseerd licht dat op de huid wordt gericht. Zo wordt er met de IPL een lichtflits op de huid afgegeven, waarna dit licht door het in de haar aanwezige pigment wordt omgezet in warmte en daardoor het haarzakje wordt vernietigd. Simpel gezegd wordt de haarwortel door de lichtflits vernietigd, waarna er geen haar meer uit kan groeien.
  Alle plaatsen bij zowel mannen als vrouwen op het gehele lichaam waar overbeharing optreedt, zijn te behandelen.

  Intake
  Voordat de behandeling begint, is er een intake, waarbij onder andere een uitleg wordt gegeven over de methode en waarbij met een testflits wordt bekeken of jouw huid geschikt is voor de behandeling.Aantal behandelingen
  Gemiddeld zijn er 8 tot 10 behandelingen nodig, waarmee vaak 80 tot 90% haarreductie bereikt kan worden. 100% is met geen enkel apparaat mogelijk, omdat er altijd slapende haartjes actief kunnen worden. Dat verklaart ook meteen waarom er meerdere behandelingen noodzakelijk zijn. Het werkelijke aantal behandelingen en het resultaat hangen af van het huid- en haartype en de zone die behandeld wordt. Rode, witte en grijze haren kunnen niet met IPL verwijderd worden, maar daar hebben we de Applisonix voor.

  Waar je op moet letten
  Het is beter om een IPL-behandeling niet te ondergaan als je kort daarna op een zonvakantie gaat of nadat je onder de zonnebank bent gegaan. Dan komt er namelijk te veel licht in de huid, wat kan leiden tot pigmentvlekken. Ook mag je tijdens de behandelperiode niet harsen of epileren. Scheren mag wel.

  Al na de eerste behandeling is er zichtbaar resultaat. Dus waarom zou je nog harsen of epileren als je kunt overstappen op deze pijnloze en permanente manier van ontharen? De behandelingen worden uitgevoerd door onze gediplomeerde huidtherapeute Laura. Daardoor worden behandelingen tegen overbeharing in het gelaat veelal vergoed door de zorgverzekeraar.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply