Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
  • Wat hang jij aan je emotionele kapstok?

    Emoties zijn gevoelens waar we een betekenis aan hebben gegeven. Soms krijgt die betekenis meer gewicht dan de oorspronkelijke oorzaak die in eerste instantie het gevoel veroorzaakte. Je raakt uit balans en kunt last krijgen van allerlei klachten.

    Rita Paauw: ‘In mijn praktijk komen mensen met zeer uiteenlopende klachten. Vaak is een behandeling van de klacht in combinatie met voedingssupplementen voldoende. Vermoeidheid is bijvoorbeeld soms simpelweg op te lossen door de vitamine D-status te optimaliseren. Vaak is er echter meer aan de hand en zijn er meerdere behandelingen nodig om het lichaam weer in balans te krijgen.

    Ook komt het voor dat er emotionele blokkades zitten die het herstel belemmeren of vertragen. Dan is het belangrijk om dit mee te behandelen, want lichaam en geest werken samen. Als je je ervan bewust wordt, dat je zowel positieve als negatieve invloed op je emoties kunt hebben, dan is dat de eerste stap van verandering. Het voelt heerlijk bevrijdend om oude vooroordelen, ideeën en gewoontes los te laten. Er ontstaat dan ruimte voor innerlijke groei en je voelt dat je steeds meer de touwtjes van je leven in eigen handen kunt nemen. Natuurlijk gaat dit niet zonder slag of stoot. Je gaat op een nieuwe manier leren denken en reageren en dat vraagt energie en tijd. Desondanks zul jij stapje voor stapje steeds dichter bij je nieuwe ‘ik’ terechtkomen.’

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply