Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Hanny’s Lessons in Lingerie

  Elke uitgave praat Hanny Kleefstra van Hali Baroque je bij over de trends en tips&tricks op het gebied van lingerie en badmode.

  De juiste maat bh houdt jouw borsten mooi
  Wist je dat maar liefst 80% van de vrouwen de verkeerde bh-maat draagt? Grote kans dat jij ook tot deze groep behoort. Vooral wanneer je wat grotere borsten hebt, kan dat voor een verkeerde lichaamshouding en vervelende schouder- en rugklachten zorgen. Maar ook bij een kleinere cupmaat is het belangrijk dat je de juiste bh kiest. Alleen dan behouden ze hun vorm en stevigheid.

  Meten is weten
  Eigenlijk zou je je borsten jaarlijks bij een goede lingeriezaak moeten laten opmeten. De structuur van je borstweefsel verandert namelijk in de loop van de jaren door allerlei factoren zoals een zwangerschap of gewichtsschommelingen. Geef je borsten de juiste ondersteuning en houdt rekening met de levensduur van je bh. Die is gemiddeld acht maanden.

  Als gegoten
  Je nieuwe bh past perfect als hij aanvoelt als een tweede huid zonder te knellen of pijn te veroorzaken.

  Checklist
  Hoe weet je nu of jij de juist maat draagt? Dit kun je eenvoudig zelf checken.
  ✔ Je borsten moeten mooi in de cups passen.
  ✔ Bij een beugel-bh moeten de beugels precies rond de omvang van je borst passen en vlak tegen je ribben aanliggen.
  ✔ Als jij je voorover buigt, moeten je borsten goed in de cups van de bh vallen en moet de onderkant van je bh mooi aansluiten op je borstbeen.
  ✔ De onderborstband mag stevig aansluiten, maar niet je borst afknellen.
  ✔ De rugkant van je bh moet op ongeveer dezelfde hoogte liggen als de onderkant van de cups aan de voorkant.
  ✔ De schouderbandjes moeten dusdanig zijn afgesteld dat ze niet knellen, maar de bh wel de gewenste ­ondersteuning geven.

  Wastips
  ✔ Je kunt je bh het best met de hand wassen omdat de elasticiteit beter behouden blijft waardoor je bh langer meegaat en zijn pasvorm behoudt. Was op 30 graden met een fijnwasmiddel. Laat je bh liever even een paar minuten inweken dan hardhandig schoon te wrijven. Spoel met koud water uit en laat hem op een handdoek drogen.
  ✔ Stop je hem toch liever in de ­wasmachine? Gebruik dan een waszakje!
  ✔ Wring je bh nooit uit anders vervorm je de pasvorm.
  ✔ Doe je bh nooit in de droger.

  Speciaalzaak
  Hali Baroque is een gespecialiseerde lingeriewinkel. Hier ben je op de juiste plek voor ál het moois op lingeriegebied. Tijdens het passen van de lingerie kun je rekenen op professioneel advies en een goede service. Naast alle modieuze setjes van onder andere PrimaDonna, Aubade, Lise Charmel en Marie Jo vind je ook fijne andere kwaliteitslingeriemerken en badmode. Laat je deze zomer verleiden door mooie merken zoals Miraclesuit en Beachlife, en scoor alvast die mooie bikini!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply