Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Hap, slik, weg? Het belang van mindful eten
  Rate this post

  Voor veel mensen is eten niet meer dan een onderdeel van de dagelijkse routine. Zij eten gewoon wanneer ze daar behoefte aan hebben. Aan de andere kant zijn veel mensen tegenwoordig veel bezig met hun voeding en houden ze zich soms aan de strengste diëten. In beide gevallen kan dit leiden tot ongezonde eetgewoontes, die op de lange termijn vervelende gevolgen kunnen hebben.

  Tegen jezelf zeggen ‘je mag dit niet eten’ of ‘je moet zoveel keer peer week sporten’ werkt misschien even, maar op den duur zal het je gaan tegenwerken. Gezonde gewoontes moeten namelijk iets worden dat praktisch vanzelf gaat. Maar die zak chips leegeten lijkt ook vaak vanzelf te gaan! Dat is waarom mindful eten zo belangrijk is: zo leer je op een bewuste, maar prettige manier met je voeding om te gaan.

  Nooit meer diëten
  Mindful eten is dus niet het zoveelste hippe dieet, maar juist een manier waarop je niet meer hoeft te diëten. Het gaat erom dat je jezelf gezonde gewoontes aanleert, zonder dat je voor extremen kiest. Als je er bijvoorbeeld bewust voor kiest om de hele week gezonde maaltijden te maken, hoef je je echt niet schuldig te voelen als je in het weekend eens een patatje eet. Het gaat erom dat je zelf doorhebt dat jij kiest.

  Gezond blijven
  Zeker in deze tijd is wel gebleken hoe belangrijk je gezondheid voor je kan zijn. Het draagt namelijk bij aan het hebben van een goed immuunsysteem en verlaagt daardoor het risico op (chronische) ziektes. Daarnaast helpt het je überhaupt om fit te blijven. En als je lekker in je vel zit, dan gaat het op veel andere vlakken in je leven vaak ook beter.

  Liefde voor gezondheid
  Ben je op zoek naar goede en professionele begeleiding bij het behouden of behalen van een gezond gewicht? Kun je nog wel wat persoonlijke tips en adviezen gebruiken over het maken van de juiste keuzes op het gebied van voeding, bewegen en leefstijl? Dan ben je bij gewichtsconsulent Miranda Slagter-Zwier van A Love 4 Health aan het juiste adres! Miranda helpt je graag om jouw liefde voor je gezondheid te vinden.

  Tip!
  Vaak, als we op ons eten gaan letten, voelen we ons beperkt. Opeens kun je alleen maar denken aan die koekjes die je niet mag eten en aan je rammelende maag die naar je schreeuwt om aandacht. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, want dan voel je je alleen maar belabberd. Mindful eten gaat om je goed voelen. Begin daarom eens te kijken naar wat je goed laat voelen. Dit geldt ook voor andere goede gewoontes zoals sporten en slapen. Hierdoor zul je niet eens meer met gezond leven willen stoppen!

  Wist je dat…
  … goed kauwen een enorme bijdrage levert aan het verteren van je eten? Zo krijgt je speeksel namelijk meer tijd om met het eten te vermengen. Daarnaast eet je zo minder snel, waardoor je eerder merkt dat je vol zit!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply