Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Happy ín je lijf
  Rate this post

  ‘Happy ín je lijf’, niet te verwarren met ‘happy mét je lijf’, al gaan die twee misschien wel hand in hand. Want als het leven vrij in en door je lichaam kan stromen, kan het bijna niet anders dan dat je ook blij bent met je lichaam, is mijn ervaring.

  Het systemisch werk heeft me hier de afgelopen 10 jaar veel over geleerd. In het kort ondersteunt een opstelling je eigenlijk op 2 manieren in het waarnemen van wat jouw lichaam je wil vertellen.

  1. Als training van je gewaarzijn.
  Als deelnemer / representant in een opstelling van iemand anders leer je te luisteren naar de informatie die jouw lichaam je geeft. Het geeft je vertrouwen dat datgene dat je voelt in je lichaam ook klopt.
  2. Het helpt je bij het vrijmaken van jouw eigen levensstroom. In het geheugen van jouw lichaamscellen liggen alle herinneringen opgeslagen van waaruit jij jouw leven vormgeeft. Het gaat hier vooral om de verborgen herinneringen uit jouw eigen leven en uit dat van jouw voorouders die onbewust je leven bepalen. Herinneringen aan gebeurtenissen, personen of gevoelens die er om wat voor reden dan ook niet konden of mochten zijn in de buitenwereld, maar die in het lichaam nog levendig aanwezig zijn. Ze laten zich zien in de vorm van bijvoorbeeld fysieke spanning, het steeds weer tegenkomen van dezelfde blokkerende patronen, gezondheidsklachten en ziekte.

  Het opstellingenwerk is een krachtige methode om die verborgen herinneringen, die jou blokkeren, zichtbaar te maken. Het helpt je hier beweging in te laten ontstaan en de levensstroom vrijer te laten stromen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply