Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Happy Summer, Happy Skin
  Rate this post

  Zonlicht maakt blij. Het verhoogt de aanmaak van endorfine en vitamine D, waardoor we ons gelukkig en energiek voelen. En de bruine teint die we ervan krijgen is natuurlijk een cadeautje.

  Toch weten we allemaal dat de zon ook een schaduwzijde heeft. Haar UV-B-stralen kunnen de huid verbranden doordat ze heel krachtig zijn en hoger in de huid blijven (voornamelijk tot in de epidermis). Deze stralen veroorzaken DNA-schade en zonverbranding, en daarom staat de B ook wel voor ‘Burning’. UV-A-stralen verouderen de huid behoorlijk, doordat ze diep in de huid dringen (tot in de dermis) en daar collageen en elastine beschadigen. Daarom staat de A ook wel voor ‘Aging’.

  Maatregelen
  Om deze zonschade vóór te zijn, kunnen we onze huid en de zon maar beter goede vrienden laten worden. Hoe? Door de juiste voorbereidende en verzorgende maatregelen te nemen.
  – Gebruik een goede zonbescherming met een hoge factor van minstens 30, maar verblijf iedere dag 15 minuten in de zon, zonder anti-zonnebrandmiddel om voldoende vitamine D aan te maken in het lichaam.
  – Smeer je een half uur voordat je in de zon gaat in. Herhaal het smeren iedere 2 uur, of vaker na zweten, zwemmen, afdrogen of sporten.
  – Tussen 12.00 en 15.00 uur is de zon het schadelijkst. Zoek de schaduw op tijdens deze uren en gebruik hiervoor bomen, parasols of bijvoorbeeld schaduwdoeken. En vergeet niet dat zand en water zonlicht reflecteren, dus ook onder een parasol blijft het belangrijk om te smeren.
  – Gebruik geen parfum of producten met parfum als je in de zon gaat. Dit kan irritatie veroorzaken.
  – Ook op een bewolkte dag bereiken UV-stralen de huid en kan er huidschade ontstaan. Zelfs achter glas kun je huidschade oplopen: 50% van de UV-A-stralen komt door glas heen. Dus zelfs in huis, op kantoor en in de auto is UV-bescherming niet overbodig!
  – Vraag advies aan je schoonheidsspecialiste. Zij kent je huid het beste, en kan je helpen bij het kiezen van producten en behandelingen die het meest effectief zijn voor jouw huid.
  – De meeste schoonheidssalons hebben behandelingen om de huid voor te bereiden op de zon. Door de huid een hydratatieboost te geven, voorkom je dat je huid sneller uitdroogt in de zon.

  Producten
  Tegenwoordig zijn er SPF’s die je onder de dagverzorging aanbrengt en niet vet aanvoelen op de gezichtshuid, zoals de LOOkX Skincare sun fluid SPF 30 of Janssen Cosmetics face guard F15 of F30.
  Een heel handig product voor je gezicht, hals en decolleté is de LOOkX Sun Protector Powder SPF 30. Je stopt hem zó in je handtas en haalt voordat je het terras opgaat even de poederkwast over je gezicht!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply